Geraspte & zachte kaas bewaren

Gooien jullie ook zo vaak geraspte kaas en zachte kazen (zoals geitenkaas of brie) weg omdat de schimmel er al weer op staat? Dat hoeft niet, want je kunt het heel eenvoudig voor langere tijd bewaren!

Ik kan er een heel verhaal van maken, maar het is eigenlijk heel erg simpel... doe de kaas in de vriezer! That's all. Doe het in een bakje of een goed afgesloten zakje, en hopla, zo de vriezer in. Dan geldt voor geraspte kaas, maar ook voor zachte kazen zoals geitenkaas, brie en camembert. Je kunt de kazen ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

Als je geraspte kaas losjes in het bakje of zakje doet, blijft het ook in de vriezer losse kaas (en dus niet één klom aan elkaar vast gevroren kaas). Heb je er wat kaas nodig, dan haal je gewoon alleen zoveel er uit als je wilt gebruiken!


Meestal rasp ik gewoon wat van het grote stuk kaas dat toch al in de koelkast ligt. Wel zo handig, want die kaas ligt er toch al en wordt ook niet zo snel verkeerd. Maar soms heb ik wel eens een restje over (en weggooien is zonde, toch?). Parmezaanse kaas gebruik ik wat minder vaak - en is erg duur! - en die moest ik regelmatig weggooien. Nu dus niet meer, want dat blijft in de vriezer heel erg lang goed! Super handig, vind je ook niet? 

En heb je een stuk zachte kaas nodig uit de vriezer? Die ontdooi je eerst in de koelkast.

Zakje geraspte Parmezaanse kaas in de vriezer.

Deze Parmezaanse kaas komt rechtstreeks uit de vriezer, maar de kaas zit nog steeds losjes in de zak! 

Reactie plaatsen

Reacties

Albert
9 jaar geleden

Ik verpak kleine porties geraspte kaas in alufolie.
Dan in de vriezer. Werkt perfect