Kaiserschmarrn

Speciaal voor iedereen die dit jaar NIET op wintersport gaat, maar toch een beetje dat gevoel wil hebben: het recept om zelf kaiserschmarrn te maken! 

 

Kaiserschmarrn is een bekend Oostenrijks nagerecht dat veel lijkt op pannenkoeken. Het is alleen veel luchtiger door de opgeklopte eiwitten er door heen, en in tegenstelling tot pannenkoeken snijd je kaiserschmarrn op het laatste moment in grote stukken. Lekker met veel poedersuiker en jam er bij!

 

Ik ben trouwens nog nooit op wintersport geweest. Jullie wel? Het zal er op korte termijn ook wel niet van komen denk ik, want ik heb een man die het liefst vakanties met heel veel zon en temperaturen boven de 30 graden heeft, haha! Maar wie weet hebben we dit jaar eindelijk weer eens een Elfstedentocht. Dan ga ik kaiserschmarrn bakken...


Ingrediënten voor 2-3 porties

  • 3 middelgrote eieren
  • 30 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 130 gram bloem
  • 300 ml melk
  • poedersuiker
  • jam

En zo maak je 't

  1. Splits de eieren. Je hebt zowel het eiwit als eigeel nodig.
  2. Kluts met een garde het eigeel, de suiker, vanillesuiker en zout door elkaar. 
  3. Spatel de melk en de bloem er door heen. 
  4. Klop de eiwitten stijf. Spatel dit door het beslag.
  5. Verhit op laag vuur een beetje boter in een grote koekenpan. Giet al het beslag er in en bak het 3-4 minuten. 
  6. Draai de 'pannenkoek' om (leg 'm desnoods eerst op een bord, zodat je 'm makkelijker andersom in de koekenpan kunt laten glijden). Bak nog een minuut of 3. 
  7. Snijd de 'pannenkoek' in stukken, bestrooi met poedersuiker en serveer met jam er bij. Eet smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.