Vanille kwarktaart

Bij ons in huis mag de jarige altijd kiezen welke verjaardagstaart ik klaar maak. Onze oudste is gék op kwarktaart. Met een extra dikke koekbodem, want dat is natuurlijk het lekkerste onderdeel van de taart!

In plaats van vanillekwark kun je ook kwark met een smaakje gebruiken, bijvoorbeeld aardbeien-, perzik- of citroenkwark. En nog lekkerder: meng er verse aardbeien of perziken doorheen! Ik deed dat nu niet, want onze jarige job wilde geen 'stukjes' in zijn taart hebben... 

 

Ingrediënten voor 1 taart van 12 stukjes

Voor de taartbodem:

 • 300 gram Verkade Nizza koekjes met kaneel of met kokos
 • 180 gram roomboter

Voor de kwarklaag:

 • 500 gram vanille kwark
 • 250 ml slagroom
 • 100 ml melk
 • 12 blaadjes gelatine
 • 3 eetlepels suiker (optioneel)
 • 2 eetlepels citroensap (optioneel)
  Wil je graag een dikke kwarklaag? Gebruik dan een dubbele hoeveelheid ingrediënten voor de kwarklaag. Daarmee kun je een springvorm tot aan de rand vullen.

 En verder:

 • taartversiering naar wens: bijvoorbeeld chocoladekrullen, vers fruit of slagroom.

 

En zo maak je 'm

 1. Verkruimel de koekjes tot koekkruim. Dat kan met de keukenmachine, maar je kunt de koekjes ook in een zip-zakje doen en ze daarna met een deegroller plat slaan/rollen. 
 2. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels.
 3. Leg een vel bakpapier over de bodem van een springvorm en zet daarna de rand er om heen. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de vorm, strijk met de bolle kant van een lepel glad en zet de vorm daarna in de koelkast.
 4. Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met water en laat 5 minuten weken, totdat de blaadjes zacht zijn.
 5. Klop in een grote kom de slagroom met de suiker op. Voeg daarna de kwark en citroensap toe en mix door elkaar.
 6. Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur. Het mag niet gaan koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze één voor één door de warme melk, totdat ze helemaal opgelost zijn. Mix de melk door de kwark. 
 7. Giet het kwarkmengsel in de springvorm. Zet de taart in de koelkast en laat hem in een paar uur opstijven.
 8. Nu hoef je de taart alleen nog maar te versieren! Dat kan bijvoorbeeld met toefjes slagroom en vers fruit. Ik maakte er al eens een 8 op: uit een stuk stevig papier knipte ik een 8, die ik op de taart legde. Van een stuk chocolade raspte ik krullen die ik over de taart heen strooide. Daarna haalde ik het papier er weer af. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.