Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aardappels » Pesto aardappelschotel met gerookte kipfilet

Pesto aardappelschotel met gerookte kipfilet

Pestoaardappelschotelmetgerooktekipfilet112.jpg

Lekker simpel, snel en gezond: een aardappelschoteltje met pesto, spinazie, paprika en gerookte kipfilet.  

Gerookte kipfilet is een goede vervanger van spekjes. Er zit meer smaak aan dan aan gewone kipfiletreepjes en het is stukken minder vet dan spekjes. Voorbakken is niet nodig: je kunt gerookte kipfilet ook koud eten.


En de aardappeltjes hoeven ook niet te worden gekookt, want ik gebruikte koelverse minikrieltjes die je meteen kunt gebruiken. Dus eigenlijk is 't enige wat je voor deze maaltijd moet doen alles mengen & in de oven schuiven. Een kind kan de was doen...  

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram minikrieltjes (uit het koelvak)
  • 200 gram spinazie, uit de diepvries, ontdooid en het vocht er uit geknepen
  • 2 rode puntpaprika's, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 150 gram gerookte kipfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels groene pesto
  • peper, zout
  • handje geraspte 30+ kaas

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de spinazie, paprika, ui, gerookte kipfilet met de pesto. Breng op smaak met wat peper en zout.
  3. Meng de krieltjes door de groenten en doe alles in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas er over heen.
  4. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de schotel in 30 minuten gaar.  

Pestoaardappelschotelmetgerooktekipfilet19.jpg
Pestoaardappelschotelmetgerooktekipfilet13.jpg
Pestoaardappelschotelmetgerooktekipfilet14.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.