Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aardappels » Pesto aardappelschotel met gerookte kipfilet

Pesto aardappelschotel met kipfilet

Pestoaardappelschotelmetspinazieenkipfilet462.jpg

Zijn jullie ook zo gek op pesto? Het maakt alles altijd zo lekker :-) Ik maakte er deze aardappelschotel mee, met spinazie, paprika ui & kipfilet. En een dikke laag geraspte kaas, natuurlijk!   

Gerookte kipfilet is een goede vervanger van spekjes. Er zit meer smaak aan dan aan gewone kipfiletreepjes en het is stukken minder vet dan spekjes. Voorbakken is niet nodig: je kunt gerookte kipfilet ook koud eten.

 

En de aardappels hoeven ook niet te worden gekookt, want ik gebruikte verse aardappeltjes die je meteen kunt gebruiken. Dus eigenlijk is 't enige wat je voor deze maaltijd moet doen alles mengen & in de oven schuiven. Een kind kan de was doen...  

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram verse aardappelschijfjes uit het koelvak
  • 200 gram spinazie uit de diepvries, ontdooid en het vocht er uit geknepen
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 150 gram gerookte kipfilet, in stukjes
  • 2 eetlepels groene pesto
  • peper, zout
  • handje geraspte 30+ kaas
  • handje verse peterselie, gesnipperd

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de spinazie, paprika, ui en gerookte kipfilet met de pesto. Breng zo nodig op smaak met wat peper en zout.
  3. Meng de aardappelschijfjes door de groente en doe alles in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas er over heen.
  4. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de schotel in 30 minuten gaar. Strooi de peterselie er over heen. 


Pestoaardappelschotelmetspinazieenkipfilet14-6.jpg
Pestoaardappelschotelmetspinazieenkipfilet46-1.jpg
Pestoaardappelschotelmetspinazieenkipfilet27.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Sytske Balt
5 maanden geleden

Hallo Riny, voor dit recept heb ik de groene pesto van de Jumbo gebruikt, in een potje van 190 gram, kost € 0,98. Die smaakt prima, maar ik gebruik ook vaak pesto van een ander merk. Het is maar net in welke winkel ik ben :-)
Er zit soms nogal verschil qua smaak tussen verschillende pestosoorten en –merken, dus je moet maar even kijken welke jij zelf het lekkerst vindt! De spinazie moet je goed uitknijpen als die is ontdooid, anders wordt het inderdaad een beetje nat.
Fijne avond! Groetjes, Sytske

Riny
5 maanden geleden

Hallo Syts, wat een lekker recept!! Mag ik vragen welke pesto jij gebruikt en lekker vindt. Ik heb het nooit in huis. Ken de smaak ook niet. Wil het graag eens proberen. Wordt het geen natte schotel door de spinazie? 😃 groetjes van Riny