Aardbeien cheesecake overnight oats
Wie wil er een aardbeientaartje als ontbijt? Met deze aardbeien cheesecake overnight oats is 't in elk geval net een beetje alsof je de dag begint met een gebakje!
Aardbeien zijn sowieso altijd een beetje luxe, vind ik. Wij hebben ze niet altijd in huis, dus áls we ze dan hebben geniet ik er extra van.
En dit havermout ontbijt is het lekkerst met verse aardbeien, maar midden in januari zijn die natuurlijk niet te koop (die bleke en dure aardbeien tel ik niet mee, want die smaken toch nergens naar). Dus. Ik moest het met aardbeien uit de vriezer doen. Was ook prima, hoor. Maar ik kijk nu al uit naar de zomer!
Ingrediënten voor 1 persoon
- 45 gram havermout
- 80 gram magere aardbeienyoghurt
- 160 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel chiazaad
- 150 gram aardbeien + extra om er op te doen
- 3 eetlepels Philadelphia light (of een andere roomkaas)
En zo maak je 't
- Roer alle ingrediënten in een afsluitbare pot of kom door elkaar. Doe de deksel er op en zet minstens 4 uur in de koelkast, maar het liefst de hele nacht.
- De volgende ochtend kun je het zo opeten. Of strooi er nog een beetje extra havermout & aardbeien over heen.
Reactie plaatsen
Reacties