cruesli-notenkoeken
Elke dinsdagochtend hebben we op kantoor met ons communicatieteam een 'koekjesdate'. We zijn allemaal namelijk vaak zo druk met projecten en klussen, dat we eigenlijk nooit compleet zijn. Dus elke week praten we even een half uurtje bij en eten we koekjes. Vorige week bakte ik daarvoor deze grote stapel cruesli-notenkoeken!
Mijn collega's willen altijd wel voorproever zijn. Afgelopen kerst kreeg ik een enorm dik bakboek van ze. Die hadden we als team als relatiegeschenk gekregen, en mijn collega's hadden bedacht: die moet naar Sytske! En dan moet ze er natuurlijk wel iets uit bakken voor ons. Geen probleem uiteraard :-) Deze koeken kwamen overigens niet uit dat boek. Dus ik zal daar eens in gaan duiken. Komende week heb ik vrij, dus dan heb ik daar lekker de tijd voor!
Ingrediënten voor 28-30 koeken
- 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 150 gram rietsuiker
- 1 middelgroot ei
- 75 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 250 gram cruesli (zonder rozijnen of fruit)
- 100 gram ongezouten noten & zaden, in kleine stukken gehakt (ik gebruikte een mix van cashewnoten, pistachenoten, zonnebloempitten, pompoenpitten en pecannoten)
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Mix de boter en suiker door elkaar. Mix daarna het ei er door.
- Mix de bloem, bakpoeder en zout er door.
- Spatel tot slot de cruesli en noten door het beslag.
- Rol 28-30 ballen van het deeg en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd voldoende ruimte tussen de ballen, want ze lopen erg uit. Ik bakte de koeken in twee sessies (en ik heb een erg grote oven, dus bij een kleinere oven zou het ook in drie sessies kunnen).
- Bak de koeken in 10-12 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat ze op de plaat even afkoelen. Ze zijn nu nog erg zacht! Haal de koeken na een minuut of 5 met bakpapier en al van de bakplaat en laat ze daarna op een rooster helemaal afkoelen en uitharden.
Reactie plaatsen
Reacties
geweldige site