Bietensalade met bulgur, geitenkaas & noten

Dit is LEKKER: bietensalade met bulgur, ijsbergsla, geitenkaas & noten. Ik vond 't zo lekker dat ik het twee dagen achter elkaar heb gegeten :-) 

Laatst had mijn collega een bietensalade met rucola, walnoten en geitenkaas mee naar kantoor & dat zag er wel zo ontzettend lekker uit! Dus toen ik deze week geen zin had om te koken, besloot ik om ook zoiets te maken met wat ik nog in huis had liggen. 

Een poosje terug had ik van Zonnatura een pakje kant-en-klare bulgur met kikkererwten & komijn gekregen. Die kun je opwarmen, maar ook meteen zo koud op eten. Ik had er eerlijk gezegd niet al te hoge verwachtingen van, maar... wat is dat lekker zeg! En je kunt het zo uit de verpakking opeten. Lekker handig.

Omdat het zo lekker was besloot ik om het de volgende dag als lunch mee naar mijn werk te nemen. 's Avonds dus nog gauw klaar gemaakt & in de koelkast gezet... om het de volgende ochtend natuurlijk te vergeten! :-( Dat was een heeeeeeeeeeeeele late lunch die dag, haha! Maar goed dat 'ie zo lekker was, ik had wel iets om naar uit te kijken :-)

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 200 gram voorgekookte rode bietjes, in stukjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 gram Zonnatura Oosterse bulgur met kikkererwten & komijn
  • 150 gram ijsbergsla, gesneden
  • 35 gram ongezouten notenmix, in stukken gehakt
  • 50 gram zachte geitenkaas

 

En zo maak je 't

  1. Meng de balsamicoazijn met de gesneden bietjes. Laat 10 minuten intrekken & giet daarna af.
  2. Meng de bietjes met de bulgur & sla.
  3. Strooi de noten er over en verkruimel de geitenkaas boven de salade.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.