Home » Recepten » Hoofdgerechten » Groente & bonen » Spinazie-geitenkaas quiche met amandelen

Spinazie-geitenkaas quiche met amandelen

Spinazie-geitenkaasquiche18.jpg

Deze spinazie-geitenkaas quiche met amandelen is één van mijn favoriete hartige taarten. De combinatie van spinazie & geitenkaas samen met de amandelen: heerlijk!

Het recept hiervoor kwam ik nu al weer heel wat jaren geleden tegen bij de AH en sindsdien heb ik deze quiche al meerdere keren gemaakt. En altijd een succes! Hoog tijd dus om het recept met jullie te delen.

Als je trouwens niet van geitenkaas houdt (kan dat?!?), dan kun je die ook vervangen door een (zachte) feta. Maar dat is toch lang zo lekker niet als geitenkaas, hoor ;-)  

 

Ingrediënten

  • 225 gram spinazie uit de diepvries (zonder crème er door heen!)
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 5 eieren
  • mespunt nootmuskaat
  • mespunt zout
  • mespunt peper
  • 125 ml slagroom
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram amandelen
  • boter om in te vetten
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de spinazie ontdooien en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Leg het bladerdeeg op je werkblad en laat het in 5-10 minuten ontdooien. 
  4. Bestuif het werkblad met een beetje bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op het werkblad op elkaar en rol met een deegroller uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm doorsnede. Tip: leg een stuk bakpapier over het bladerdeeg voor je gaat rollen; dat voorkomt dat het deeg aan je roller blijft plakken!
  5. Vet een taartvorm in en bekleed hem met het bladerdeeg. Als je een springvorm gebruikt: het bladerdeeg hoeft niet tot aan de bovenkant van de vorm te komen; halverwege is goed genoeg. 
  6. Klop de eieren los in een kom. Kluts de nootmuskaat, zout, peper en slagroom er door heen.
  7. Brokkel de geitenkaas door het eiermengsel en roer goed door elkaar.
  8. Meng daarna de spinazie er door heen. 
  9. Giet het spinaziemengsel in de taart. 
  10. Zet de taart in de oven en bak ongeveer 20 minuten. 
  11. Hak ondertussen de amandelen in stukken. Haal de taart na 20 minuten uit de oven, verdeel de amandelen er over en zet de taart daarna nog 15 minuten in de oven. 
  12. Je kunt de quiche zowel warm als koud eten!

Spinazie-geitenkaasquiche10.jpg
Spinazie-geitenkaasquiche22.jpg
Spinazie-geitenkaasquiche12.jpg
Spinazie-geitenkaasquiche40_vk.jpg
Spinazie-geitenkaasquiche4.jpg
Spinazie-geitenkaasquiche40.jpg
Spinazie-geitenkaasquiche29.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.