Sneeuwster

Een sneeuwster! Wist je dat dat eigenlijk een heel eenvoudige taart is om te maken? Als je eenmaal weet hoe je een luchtig biscuitdeeg moet maken, is de rest van de taart echt appeltje-eitje. En het eindresultaat ziet er hartstikke leuk uit, vind je ook niet?

In mijn kerstpakket zat een flesje advocaat. Ik weet niet of jullie dat wel eens eten, maar wij dus echt nooit. Daarom ging ik op zoek naar wat je allemaal met advocaat kunt maken. Een sneeuwster dus! En dat is een leuk project. De basis is een biscuitdeeg, dat ik voor deze taart wat kleiner maakte dan voor een fondanttaart. En daarna moet je nog de vulling maken met stevige slagroom & advocaat. 

Als je niet van advocaat houdt, kun je in plaats daarvan ook heel goed voor een lekkere jam kiezen. Dan heb je tóch zo'n mooie ster als gebak & weet je zeker dat iedereen 'm lust. En met jam er in is 'ie meteen kidsproof! 

Ingrediënten voor 1 taart van 8 stukjes

Voor het biscuitdeeg:

 • 100 gram eiwit (= ca. 3-4 eieren)
 • 100 gram eigeel (= ca. 6 eieren)
 • 100 gram fijne suiker
 • 8 gram dr. Oetker citroenrasp
 • 100 gram bloem

Voor de vulling:

 • 200 ml koude ongeklopte slagroom
 • 2 eetlepels poedersuiker
 • 1 zakje klopfix
 • 100 gram advocaat (dikke, niet de dunne)

En verder:

 • poedersuiker 

 

En zo maak je 'm

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 18 cm in.
 2. Klop het eiwit in een vetvrije kom luchtig. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker toe. Klop het eiwit op tot je er stevige pieken mee kunt maken.
 3. Kluts het eigeel en de citroenrasp door elkaar en spatel dit voorzichtig door het eiwit.
 4. Zeef de bloem boven het eiwit en spatel dit voorzichtig door het eimengsel. Niet helemaal gaan klutsen en roeren, want dan gaat alle lucht die je er net hebt ingeklopt er weer uit (en dan wordt je biscuit niet zo mooi hoog en luchtig). Schep het beslag in de springvorm.
 5. Bak de biscuit in ongeveer 28 minuten goudbruin in de oven.
 6. Haal de vorm uit de oven, laat de biscuit 1-2 minuten afkoelen in de springvorm en keer hem daarna om op een rooster om verder af te laten koelen. Door hem ondersteboven te laten afkoelen, wordt de biscuit mooi plat aan zowel de boven- als onderkant.
 7. Als de biscuit helemaal is afgekoeld snijd je hem in de lengte door de midden. Leg de onderste helft op een bord.
 8. Klop de 200 ml slagroom, poedersuiker en klopfix tot een stevige slagroom. Smeer dit in de vorm van een halve bol op de onderste laag biscuit (in het midden is de laag slagroom dus dikker dan aan de zijkant). 
 9. Smeer de advocaat in het midden van de slagroom. Laat aan de randen 2-3 cm vrij. 
 10. Snijd een 'ster' in de bovenste laag biscuit: maak er vier keer een snede in, en snijd die niet door tot aan de rand van het biscuit. Zie ook de foto hieronder.
 11. Leg de ingesneden biscuit bovenop de taart. Druk de randen aan, zodat de ster mooi openspringt. Zet de taart daarna minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven. 
 12. Bestuif de sneeuwster voor je 'm serveert royaal met poedersuiker. 

 

Zo snijd je de bovenste biscuitlaag in.


Reactie plaatsen

Reacties

Bea
6 jaar geleden

wat een goede gedetailleerde uitleg daardoor wordt het heel simpel om de ster te bakken
dank u mvg
Bea