Turkse preitaart met bulgur

Zó kun je ook groente eten! In deze Turkse preitaart zit niet alleen heel veel prei, maar ook wortel, dille, bulgur, spekjes en kaas. Lekker als warme maaltijd, maar koud smaakt 'ie ook prima!  

 

Benodigdheden voor 1 taart van 8 punten

  • 50 gram ongekookte bulgur 
  • 25 ml kokend water
  • 400 gram prei, in kleine stukjes
  • 175 gram geraspte wortel
  • 1/2 groene peper, gesnipperd
  • 125 gram witte kaas + beetje extra
  • 2 middelgrote eieren
  • 80 gram spekreepjes
  • 1,5 eetlepel bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • handje verse dille, fijngehakt
  • sesamzaad

 

En zo maak je 'm

  1. Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm van 18 cm en klem daarna de rand er om heen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de bulgur in een kom en giet er 25 ml kokend water bij. Doe er een deksel op en laat de bulgur wellen. 
  3. Verhit wat boter of olie in een pan. Bak de wortel met de groene peper en prei tot het meeste vocht is verdwenen. Laat het groentemengsel even afkoelen.
  4. Roer de eieren los met de fijngehakte dille en verkruimel de kaas.
  5. Voeg de eieren, kaas, spekjes, bulgur, meel en bakpoeder toe aan de groenten. Roer even goed door tot het goed gemengd is en schep het dan in de springvorm. Druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. 
  6. Strooi wat extra sesamzaadjes over de taart en schuif hem daarna in de oven.
  7. Bak de taart in 30 minuten goudbruin. Strooi er daarna wat extra verbrokkelde witte kaas en wat verse dille over. Je kunt de taart zowel warm als koud eten. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.