Varkenshaas met honing-ketjapsaus

Een makkelijk receptje voor een hele lekkere varkenshaas met honing-ketjap saus. Smaakt heerlijk bij rijst, gebakken aardappeltjes of op een broodje! 

Varkenshaas klinkt altijd zo chique, vinden jullie ook niet? Iets dat je alleen met kerst eet en wat dan enorm ingewikkeld is om te maken. Valt reuze mee dus, want een varkenshaas heb je in de oven zomaar klaar. En de ingrediënten voor deze marinade heb je vast bijna allemaal wel in huis. Simpel!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 stuk varkenshaas van ca. 300 gram
 • 50 ml ketjap
 • 1 theelepel peper
 • 1 theelepel honing
 • 1 eetlepel citroensap
 • 50 ml bouillon
 • 2 eetlepels maizena

 

En zo maak je het

 1. Meng de ketjap, peper, honing en citroensap door elkaar.
 2. Snijd de varkenshaas in 4 lange repen. Leg de varkenshaasrepen in de marinade en laat ongeveer 20 minuten marineren in de koelkast. 
 3. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
 4. Haal de varkenshaas uit de marinade (marinade niet weggooien)! Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan, en bak de varkenshaas in ongeveer 2 minuten aan beide kanten lichtbruin. 
 5. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en schuif die 10-12 minuten in de oven. 
 6. Meng ondertussen de marinade met de bouillon en breng dit aan de kook.
 7. Meng de maizena met een beetje koud water, en roer dit door de hete honing-ketjapsaus. Laat daarna nog eventjes zachtjes doorkoken.
 8. Haal de varkenshaas na 10-12 minuten uit de oven en serveer met de warme saus.  

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Marieke
een jaar geleden

Als ik je wil volgen via Pinterest dan kan dat niet want ik kom uit bij een Dani. Bij mijn account van Pinterest is het precies hetzelfde. Als je op Pinterest zoekt op jouwweb en je klikt op een foto van wie dan ook dan kom je uit bij Dani. Ik heb zelf al een e-mail gestuurd naar jouwweb maar die doen er niks aan omdat wij een gratis account hebben. Ik wil je alleen maar waarschuwen langs deze weg