Mijn boekenkast

Het aantal kookboeken in onze kast wordt steeds groter. En om eerlijk te zijn gebruik ik ze amper: in elk geval niet om er letterlijk een recept uit te volgen.

Op het boek 'Bakken met Paul Hollywood' na dan; dat is met stip mijn favoriete bakboek. Alles wat ik er tot dusverre uit heb gemaakt, lukte in één keer. Nou ja, op de zuurdesemstarter na dan... dat ging dus wel mis! :-)

Ook al bak ik bijna nooit uit een koekboek, ik kan wel uren in bladeren en lezen. Gewoon om op ideeën te komen, waar ik dan vervolgens mijn eigen draai aan geef. Een beetje van dit recept, met een onderdeel van dat recept, en een ander ingrediënt er in... 

Wat ik erg leuk vind zijn Amish kookboeken. Amish kunnen erg lekker koken: stoofpotten, brood, taart en koek, daar hebben ze zoveel heerlijke recepten voor! Alleen al als je er over leest krijg ik trek in eten. Ik ben daarom altijd op zoek naar Amish kookboeken. 

Hieronder een greep uit mijn kookboeken. Het zijn ze niet allemaal; dit zijn degene waar ik het meeste inspiratie uit haal. 

Boeken over brood


Boeken over gebak


Boeken met maaltijdrecepten