Bosbessen peer salade

Deze is lekker! Wij houden sowieso wel van salades, maar dit is er zeker eentje om vaker klaar te maken. En ook weer eens wat anders dan anders, deze bosbessen peer salade met geitenkaas en honing mosterd dressing.

De combinatie honing-mosterd is bijna altijd goed. Met één uitzondering dan. Jaren geleden kochten wij een pot honing-mosterdsaus voor over de rijst. En dat was me toch smerig! Jakkes. Na twee happen hebben we allebei ons bord aan de kant geschoven en hebben we maar een broodje gesmeerd. Die pot is nu trouwens niet meer te koop volgens mij, dus ik denk dat er meer mensen waren die het niet lekker vonden...

Maar goed. Deze salade is in elk geval wél lekker. Je kunt hem heel goed als voorgerecht eten, of als bijgerecht bij opgebakken of gekookte aardappeltjes. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt! 

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

  • 1 eetlepel water
  • 3/4 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 rode ui
  • 1 peer
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram blauwe bessen (vers of ontdooid uit de vriezer)
  • 100 gram verse spinazie
  • 200 gram ijsbergsla


Bereiden

  1. Meng in een kom het water met de rode wijnazijn, honing en mosterd. Roer met een garde goed door elkaar.
  2. Schil de peer en snijd hem in stukken.
  3. Snijd de ui in kleine stukjes.
  4. Knip of snijd de spinazieblaadjes in kleinere stukken (tenzij je kleine spinazie hebt, dan is dat niet nodig, maar ik had enorme spinaziebladeren!).
  5. Meng de ijsbergsla met de spinazie, ui en blauwe bessen.
  6. Brokkel de geitenkaas in stukjes en strooi die over de salade.
  7. Giet de dressing er over heen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.