Home » Recepten » Hoofdgerechten » Groente & bonen » Witlof met honing & geitenkaas

Witlof met honing & geitenkaas

Witlofmethoningengeitenkaas62.jpg

Houden jullie van witlof? Ik niet echt, om eerlijk te zijn. Maar zo vind ik 't wel lekker: met geitenkaas & honing. 

We eten thuis eigenlijk bijna nooit witlof. Ik ben namelijk de enige die er van eet, als ik het klaar maak! En aangezien ik er zelf ook niet heel erg dol op ben, komt dat niet zo heel vaak voor. Ik heb lang geleden eens een hele lekkere witlofschotel gemaakt, maar ik heb geen idee meer wat ik er toen van had gemaakt. Iets met appel, geloof ik, en ook geitenkaas... en misschien noten er bij? Ik weet het echt niet meer, haha!

Maar deze variant vind ik ook prima smaken: met zoete honing er over & verbrokkelde geitenkaas, en ik deed er aardappelschijfjes bij (aardappelpuree of aardappelblokjes zouden natuurlijk ook heel goed kunnen). Dat hoeft niet, je kunt de witlof ook als bijgerecht serveren, maar ik vond 't op deze manier wel makkelijk: zo had ik de hele maaltijd in één keer klaar. Eventjes in de oven & je hebt een lekkere en complete maaltijd! 

Hoe eten jullie witlof?

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 stronken witlof
  • 50 gram honing
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 400 gram koelverse aardappelschijfjes

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de witlof in de lengte doormidden en haal eventueel de bittere kern er uit.
  3. Kook de gehalveerde witlof 3 minuten voor. Giet daarna af.
  4. Doe de aardappelschijfjes in een ovenschaal. Leg de voorgekookte witlof er boven op. Sprenkel de honing er over en verkruimel de geitenkaas er overheen. 
  5. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de schotel in 25 minuten gaar.

 

Witlofmethoningengeitenkaas42.jpg
Witlofmethoningengeitenkaas5.jpg
Witlofmethoningengeitenkaas3.jpg
Witlofmethoningengeitenkaas6.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.