Stamppot prei met pesto & walnoten

Stamppot eet je niet omdat het er zo mooi uit ziet; het is gewoon lekkere stevige winterkost. En deze stamppot prei met pesto & walnoten is wat ons betreft echt een aanrader! 

Ik maakte een light variant klaar, met alleen hamblokjes (dat wil zeggen, die was voor de vleeseters, ik at natuurlijk een stamppotje zonder ham). Maar als je verstokte vleeseters in huis hebt voor wie een stamppot onlosmakelijk verbonden is met rookworst, maak die dan vooral ook klaar. En wat kort gebakken spekjes passen er ook prima bij!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 50 gram walnoten, in stukken gehakt
  • 4 plakken cheddar kaas, in stukjes
  • 500 gram gesneden prei
  • 600 gram aardappelpuree, uit een pakje of gemaakt van gekookte gestampte aardappels & wat melk
  • 30 gram groene pesto
  • 300 gram hamblokjes
  • patatkruiden of peper en zout
  • handje verse bieslook, gesnipperd


En zo maak je het

  1. Maak de aardappelpuree klaar. Ik vind zelf gemaakte puree met gekookte aardappels het lekkerst, maar als ik snel moet gebruik ik ook vaak een pakje om puree te maken. Kan beide! 
  2. Verhit wat olie of boter in een wok & roerbak de prei een paar minuten. 
  3. Roer de kaas, prei, walnoten en pesto door de warme aardappelpuree. Breng op smaak met wat peper & zout of met patatkruiden.
  4. Strooi er, als je de stamppot op het bord schept, nog wat walnoten en cheddar over heen. Maak het af met wat verse bieslook.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.