Home » Recepten » Hoofdgerechten » Groente & bonen » Spinaziebloem

Spinaziebloem

Spinazie-feta hapjes heb ik al meerdere keren gemaakt. Lekker! Ik maak ze dan in kleine hapjes (dat recept deel ik binnenkort wel een keer), maar deze spinaziebloem vorm vond ik er zo fantastisch uit zien! Het is even wat werk om 'm te maken, maar het staat geweldig mooi op tafel.

Ingrediënten

  • 750 gram spinazie uit de diepvries
  • 150 gram feta of witte kaas
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel bloem
  • 10 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 losgeklopt ei
  • 40 gram pijnboompitten
  • peper en zout

Bereiden

  1. Laat de spinazie ontdooien en druk het vocht er goed uit. 
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd de feta in stukjes en meng dit door de spinazie. Meng ook de helft van de pijnboompitten en de parmezaanse kaas er door heen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Bestuif je werkblad met bloem. Maak van het deeg twee gelijke porties en rol beide uit tot een ronde plak. Bestrooi ze allebei met paneermeel.
  5. Leg het spinaziemengsel op één deeglap: in het midden leg je een bolletje spinazie, met daarom heen de spinazie als een krans. Bestrijk de randen van het deeg met water.
  6. Leg de tweede deeglap er op en druk overal stevig aan. Snijd de randen mooi bij zodat de bloem rond wordt in plaats van vierkant.
  7. Leg een kopje of kommetje over het midden en druk de buitenste rand van de bloem dicht met een vork.
  8. Snijd daarna het deeg vanaf de buitenrand in ongeveer 18 gelijke delen in tot aan het kopje en kantel elk deel daarna voorzichtig een kwartslag. 
  9. Bestrijk de bloem met ei.
  10. Bak in de oven voor ongeveer 25 minuten. 
  11. Rooster de rest van de pijnboompitten in een pan en bestrooi de bloem daarmee.

 

 

Spinaziebloem.jpg
2015-01-24212341.jpg
2015-01-24212333.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.