Vanille-chocolade cupcakes

Duo Penotti! ~ In deze cupcakes zitten lekker twéé smaken. Het cakeje is half vanille & half chocolade, en ook de botercrème is voor de helft wit en de andere helft bruin. 

Ingewikkeld is het niet: je doet gewoon wat  cacaopoeder bij de ene helft van het beslag. That's all. En door de helft van de botercrème mixte ik ook wat cacao, zodat die ook bruin-wit werd. Nog wat vrolijke versiering er op & de cakejes waren klaar! 


Ingrediënten voor 24 cupcakes (of meer mini cupcakes)

Voor de cupcakes

  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur

  • 250 gram kristalsuiker

  • 16 gram vanillesuiker (2 zakjes)

  • 4 middelgrote eieren

  • 6 eetlepels halfvolle melk

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel,
    óf 250 gram bloem + 7,5 gram bakpoeder

  • snuf zout 

  • 2 eetlepels cacaopoeder

Voor de botercrème

  • 2x 90 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 2x 165 gram poedersuiker
  • 2x 1,5 eetlepel melk
  • 2x drup vanille-extract
  • 1 theelepel cacaopoeder


En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Mix alle ingrediënten voor de cupcakes, op de cacaopoeder na, goed door elkaar.
  3. Verdeel het beslag in tweeën. Mix de cacaopoeder door de één helft van het beslag.
  4. Zet 24 papieren cupcakevormpjes in metalen muffinvorms (om te voorkomen dat ze gaan vervormen tijdens het bakken), of zet ze zo los op de bakplaat. Vul elk vormpje tot ongeveer 1/3 met vanillebeslag. Doe daarna in elk vormpje cacaobeslag, zodat de vormpjes ongeveer voor 2/3 vol zitten. Je kunt ook minicupcakevormpjes gebruiken, dan kun je met dit beslag meer dan 24 cupcakes bakken. 
  5. Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar. Als je mini-cupcakevormpjes gebruikt zijn ze na ongeveer 15-17 minuten klaar. Ze zijn klaar als een satéprikker er schoon uit komt. Laat de cakejes afkoelen. 
  6. Mix in één kom 90 gram roomboter, 165 gram poedersuiker, 1,5 eetlepel melk en een drup vanille-extract door elkaar. 
  7. Mix in een andere kom 90 gram roomboter, 165 gram poedersuiker, 1 theelepel cacaopoeder, 1,5 eetlepel melk en een drup vanille-extract door elkaar.
  8. Vul voorzichtig een spuitzak met de beide kleuren botercrème. Ik deed dat met twee ongekartelde messen, zodat aan één kant van de spuitzak witte crème zit, en aan de andere kant bruine crème.
  9. Spuit op elke cupcake een mooie toef. Versier de cupcakes daarna met bij. spikkels, chocolade of suikersnoepjes. 
  10. Als je de cupcakes (in een afgesloten bak) in de koelkast bewaard, dan wordt de botercrème weer steviger. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Geertje Otten
3 jaar geleden

hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi