Home » Nieuws

Nieuws

Russische kwarktaart

Geen idee waarom dit gebak een Russische kwarktaart is, maar zo heet 'ie nou eenmaal! Maakt ook niet uit, want hij is in elk geval wel erg lekker, deze chocoladetaart met vanille-citroen kwarkvulling. Ik had alleen wat meer vulling in de taart moeten doen. Of de deegranden wat minder hoog moeten maken! Tijdens het bakken kwam de kwarkvulling heel mooi omhoog, maar dat zakte daarna toch weer wat in. Voor de smaak maakte het geen verschil, maar het lijkt toch wat minder mooi, hè? :-DIngrediënten voor 1 taart van 8-10 stukjes

Lees meer »

Brownie chocolate chip koeken

Voor als je niet kunt kiezen tussen een brownie of chocolate chip koekje. In deze koeken zitten ze gewoon ALLEBEI! :-) Het was al weer een paar jaar geleden dat ik deze koeken voor het laatst bakte. Toen vonden we ze ook al zo lekker en zou ik ze dus zeker snel weer een keer maken. Maar ja, er staat altijd zóveel op mijn nog-te-bakken-lijstje, dat ik deze koeken gewoon een beetje vergeten was! Zo zonde, want ze zijn verslavend lekker...

Lees meer »

Overnight oats met blauwe bessen

GOEDEMORGEN! ~ Vanochtend begon ik mijn dag met een havermoutontbijt met blauwe bessen. Lekker! Ik bedenk heel vaak 's ochtends pas dat een overnight oats ontbijtje wel lekker zou zijn. En dan ben ik natuurlijk weer veel te laat! Gisteravond dacht ik er gelukkig wel op tijd aan & maakte ik mijn ontbijt alvast klaar. Fijne dag!Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Salami pizza in een mok

Pizza in een mok! Soms kom ik van die gekke recepten tegen waarvan ik denk: 'dát moet ik ook eens testen!'. Zoals dit recept voor een pizza bakken in een mok, in de magnetron. Ik kon me namelijk niet echt voorstellen dat dat zou lukken... een pizza in een paar minuutjes uit de magnetron! Dus. Ik heb 't maar gewoon geprobeerd. Resultaat: best lekker. Pizza? Ja, het lijkt er behoorlijk op. Al vond ik de bodem een beetje te cake-achtig. Maar dat kwam misschien ook wel doordat ik een wat te klein schaaltje had gebruikt, waardoor de bodem gewoon wat te dik was. Eigenlijk moet ik het nog maar een keer testen: dan met een wat breder schaaltje! :-DIngrediënten voor 1 mini pizza

Lees meer »

Zalm met honing & pecannoten

"Beter dan een pikanto pinda!" Wie mijn man kent weet dat zo'n uitspraak nogal wat zegt. Een aanrader dus, deze zalm met honing en pecannoten!Ingrediënten voor 4 personen

Lees meer »

Aardappel-preitaart

Gekookte aardappels met prei hoeven ze hier thuis niet. Maar als ik er deze taart met spekjes en geitenkaas mee maak, dan lusten ze 't wel hoor!  Ik hoef er zelf (als vegetariër) natuurlijk geen spekjes doorheen, maar ook met alleen geitenkaas er op smaakt dit taartje heerlijk. En als je niet van geitenkaas houdt, dan kun je die  altijd vervangen door feta. Ingrediënten voor 2-3 personen

Lees meer »

Kaneelsuiker plukbrood

Dit kaneelsuikerbrood hoef je niet te snijden: je kunt er zo een stukje aftrekken! Ik deed er dus maar een strikje om, want anders bleven de plakken niet tegen elkaar staan... :-) Als het brood nog een beetje warm is, is 'ie het aller-allerlekkerst. En beleg is niet nodig!  Tussen alle stukken brood in zit een laag met boter, bruine suiker en kaneel. Dat geeft het brood niet alleen een lekker zoete smaak maar ook een mooi bruin kleurtje. Ingrediënten voor 1 brood van 15-18 stukken

Lees meer »

Zoete puntpaprika's met pompoen & blauwe kaas

Deze puntpaprika's zijn gevuld met zoete rijst met pompoen, kaneel, rozijnen & noten.  Ik deed er een pittige blauwe kaas boven op - zo'n heerlijke combinatie!  Misschien denk je: "Brrr, blauwe kaas!" Maar je zou het toch echt eens moeten proberen in een gerecht als deze gevulde paprika's (zeker als je al heel lang geen blauwe kaas meer hebt geproefd). Ik vond het zelf ook heel lang niet lekker, tot ik het ging gebruiken in warme maaltijden. En toen bleek dat zo lekker te zijn! Inmiddels lust ik blauwe kaas ook gewoon 'los', trouwens. Ik heb het leren eten, denk ik... :-)  Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Lasagne met artisjok & spinazie

Dit is zóó'n super lekkere ovenschotel, deze vegetarische lasagne met spinazie, artisjok, Parmezaanse kaas & een witte saus met groene pesto. Hij heeft hier al meerdere keren op tafel gestaan en elke keer denk ik: dit wil ik morgen wéér eten! :-) Voor de verandering dit keer dus geen rode tomatensaus door de lasagne, maar een witte saus die je heel eenvoudig met wat boter, bloem en melk maakt. Ik roerde er wat groene pesto door heen en dat geeft er een heerlijke smaak aan. Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Honing knoflook zalm

Zoete zalm uit de oven, met honing & knoflookboter. Lekker en zo gemakkelijk om te maken! Vis bakken in de oven lukt altijd :-) En deze zoete versie valt hier erg in de smaak.Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Snelle chocolade havermoutcake

Binnen 10 minuten staat 'ie op tafel, deze gezonde chocolade havermoutcake met banaan. Je 'bakt' 'm namelijk supersnel in de magnetron - zomaar gepiept, dus! :-) Voor deze cake heb je vooral havermout, banaan & ei nodig. Er zit geen boter in, en in plaats van suiker gebruikte ik een beetje honing. Door de banaan en honing smaakt 'ie toch heerlijk zoet - daar heb je dus helemaal geen suiker voor nodig. Ik at de cake als ontbijt, toen 'ie nog warm was. Super lekker met pindakaas & banaan er op! Ingrediënten voor 1 kleine cake

Lees meer »

Koolraap frietjes

Van deze frietjes mag je zoveel eten als je maar wilt. Ze zijn namelijk gemaakt van... koolraap! Super gezond dus, én lekker! Ik houd trouwens ook wel van 'echte' patat, maar ik hoef er nooit zo veel van. Na een paar frietjes heb ik wel genoeg gehad. Dat ik weet dat ze zo vet & ongezond zijn draagt daar vast aan bij. Maar deze frietjes, die kun je zonder schuldgevoel eten. Sterker nog, hier kan best een extra klodder mayonaise bij!Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Sneeuwwitje (Albă ca Zăpada)

In de zomer van 2017 ontdekten we dit gebak in Roemenië: Albă ca Zăpada heet het; dat betekent 'Sneeuwwitje'. Je maakt 'm met allemaal lagen koek, met daartussen een frisse citroencrème. 

Lees meer »

Havermout appelkruimeltaart

Dit havermout appelkruimeltaartje is eigenlijk een heel gezond taartje: er zit geen suiker en bloem in, en maar een heel klein beetje boter! Ik vind een ongezonde appeltaart trouwens wel met stip het allerlekkerst, maar dit taartje is een goed verantwoord alternatief. De boter mis ik totaal niet in deze appeltaart, maar dat er geen suiker in zit - alleen maar een beetje honing - proef je wel. Gelukkig zitten er lekkere zoetzure appeltjes in. En de kruimellaag bovenop de taart is ook heerlijk! Ingrediënten voor 1 taartje van 8-12 punten

Lees meer »

Bombay curry met rijst

Vandaag eten wij Indiaas! Ik maakte gister al deze pittige Bombay curry met rundvlees, zodat alle smaken er daarna goed in konden trekken. Vandaag hoefde ik 'm alleen nog maar op te warmen!Er zijn heel veel verschillende soorten curry's: Indiase gerechten met een mix van diverse  kruiden. Ik maakte de curry dus al een dag eerder, en manlief was nogal teleurgesteld dat we 'm niet meteen diezelfde avond al aten. Het rook namelijk zo lekker! Maar een dag later is de smaak nog veel beter, dus het is het wel waard om er een dagje op te wachten...Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Chocolade muesli brood

Bakken met restjes levert hele lekkere dingen op! Met een beetje overgebleven muesli, een paar gekneusde appeltjes en wat cacao maakte ik dit chocolade muesli broodje. En wat is nou beter beleg voor een plakje chocoladebrood dan een lik boter en een flinke lading chocolade hagelslag? Lekkerrr! :-) Ingrediënten voor 1 (klein) brood

Lees meer »