Home » Nieuws

Nieuws

Cruesli-notenkoeken

Elke dinsdagochtend hebben we op kantoor met ons communicatieteam een 'koekjesdate'. We zijn allemaal namelijk vaak zo druk met projecten en klussen, dat we eigenlijk nooit compleet zijn. Dus elke week praten we even een half uurtje bij en eten we koekjes. Vorige week bakte ik daarvoor deze grote stapel cruesli-notenkoeken!  

Lees meer »

Kaiserschmarrn

Speciaal voor iedereen die dit jaar NIET op wintersport gaat, maar toch een beetje dat gevoel wil hebben: het recept om zelf kaiserschmarrn te maken! 

Lees meer »

M&M koek taart

Hè, wat vervelend nou... we hebben nog een paar stukjes van de M&M cookie taart over! :-) Ik bakte deze "taart" voor Hessel zijn verjaardag afgelopen vrijdag. Maar de visite kwam zo verspreid over de dag, dat lang niet iedereen gebak heeft gegeten. Zelfs de kinderen niet, ook al is 't een favoriet bij alle kinderen! Dus dan offeren wij ons wel op, hoor... (heel akelig allemaal). Overigens maak ik 'm elke verjaardag voor de kinderen, maar zijn er heel wat volwassenen die er een stukje van mee-eten, haha! :-)Ook eens een keer deze taart bakken? Dat is heel eenvoudig (paar minuten werk), en je vindt het recept hier.

Lees meer »

Perzik kruimeltaart

Perzik doet het altijd goed in gebak! Deze perzik kruimeltaart is minstens zo lekker als een appeltaart. Ik bakte er twee van, voor de verjaardag van onze jongste! Het recept voor deze taart is eigenlijk heel simpel; mislukken kan bijna niet. En het scheelt dat je niet een ingewikkelde vorm hoeft te maken: je kunt het deeg voor de bodem gewoon in de bakvorm drukken, perzik er over en de kruimels er tot slot over heen strooien. Dat is het mooie van zo'n kruimeltaart! :-)Ingrediënten voor 2 taarten van elk 12 stukjes

Lees meer »

Oergranenbrood

Met een zak oergranenmeel dat ik bij de molen kocht bakte ik dit lekker stevige brood. Wij aten 'm na een flinke strandwandeling, met een lik boter en een paar plakken kaas er op en een kop tomatensoep er bij. Lekker! Ingrediënten voor 1 groot brood

Lees meer »

Koe lok ai (kip in sinaasappelsaus)

Toen deze Koe lok ai eindelijk netjes in een schaaltje zat & klaar was om op te eten, was onze keuken één grote ontplofte bende! :-) Koe lok ai is gefrituurde kippenstukjes met een lekker knapperig laagje er om heen en  sinaasappelsaus er bij. Het viel hier thuis prima in de smaak, maar tjonge jonge, het was wel een klusje om te maken, hoor! Ook om de keuken daarna weer schoon te maken... al zegt dat natuurlijk ook alles over mij, haha :-) Ingrediënten voor 2-3 personen

Lees meer »

Mexicaans maïsbrood

Ik ben gek op brood-met-iets-er-in. Een lekker notenbrood bijvoorbeeld, een suikerbrood of brood met dadels en vijgen... heerlijk! In dit hartige maïsbrood deed ik een mix van pecannoten, zongedroogde tomaat en maïskorrels. Lekker met kaas er op! Ingrediënten voor 1 bakplaat vol

Lees meer »

Suikerbrood

Over twee weken komen een paar collega's bij mij thuis suikerbrood bakken. Gewoon omdat dat gezellig en leuk is! :-) Hoog tijd dus om zelf eerst weer eens een suikerbrood te bakken, want dat was al weer even geleden. Ik kan inmiddels overigens bijna met mijn ogen dicht suikerbrood bakken, zo vaak heb ik dat gedaan. Maar aan anderen uitleggen hoe dat gaat is natuurlijk wel weer wat anders. Dan is even oefenen toch wel heel handig, haha!Het recept staat hier. Kunnen jullie ook oefenen!

Lees meer »

Abrikozen cakejes (zebrakoeken)

Ik heb altijd gedacht dat deze koeken zebrakoeken heetten... maar het blijken abrikozen cakejes te zijn! :-) In de koeken zit namelijk een laagje abrikozenjam & dat maakt ze extra lekker. Ik wilde ze al heel lang maken, maar kon er geen enkel recept voor vinden. Dus nu heb ik maar zelf zo goed mogelijk uitgepuzzeld hoe je ze moet maken. Met de cake/koek ben ik wel tevreden, maar aan de toplaag kan nog wel wat worden verbeterd. Sowieso moet je per koek in één keer de witte laag er op smeren, en dan meteen de bruine strepen er op doen. Als je namelijk eerst op alle koeken de witte laag maakt, en dan pas de bruine strepen er op spuit, dan is de witte glazuurlaag al een beetje uitgehard en kun je er geen zigzag strepen meer in trekken. Dat moet een volgende keer dus zeker anders! Maar los daarvan denk ik dat de ingrediënten van de witte laag ook wat anders moeten zijn, maar ik ben er nog niet uit wát precies. Het maakte de jongens overigens niet zoveel uit. Die lustten ze zo ook wel! :-)  Ingrediënten voor 8 koeken

Lees meer »

Cruesli koekjes

Deze lekkere & knapperige cruesli koekjes heb ik al heel vaak gemaakt en ook al meerdere keren als cadeautje weggeven. Lang hoef je er niet voor in de keuken te staan: je bent in vijf minuten klaar!Nou ja, en dan moeten ze natuurlijk nog een kwartier bakken, maar dat reken ik niet mee (daar hoef je niks voor te doen hè). Nog even laten afkoelen, in een mooi zakje stoppen, strik er om heen en je hebt een origineel en persoonlijk geschenk. Of je eet ze zelf op. Snap ik helemaal, want ze zijn lekkerrr! :-)Ingrediënten voor 8 koekjes

Lees meer »

Buchty

Deze zachte en licht zoete Tsjechische broodjes zijn gevuld met jam. En het is heel leuk en eenvoudig om ze te maken! Ik dacht altijd dat het ingewikkeld was om gevulde broodjes te maken, maar dat valt reuze mee. 

Lees meer »

Toprecepten van 2018

Ik denk dat ik in 2019 maar ophoud met recepten voor 'gewoon' eten, want jullie houden vooral van heel veel zoet en chocolade! Deze 9 recepten vielen dit jaar het meeste bij jullie in de smaak. En je ziet het, allemaal heel gezonde hapjes, haha! Gelukkig voor jullie staat er nog heel veel koek & gebak op mijn wil-ik-nog-eens-bakken-lijst.

Lees meer »

Hite wigge (heetwegge)

Dit is hite wigge, een Fries oudejaarsgebak met rozijnen. Tenminste, dat is het als het goed is... ik heb het namelijk nog nooit in het echt gezien & ik kon er ook geen foto's van vinden; alleen één enkel recept. Maar het resultaat smaakt heerlijk - vooral met boter & bruine basterdsuiker er op!

Lees meer »

Speculaasbrokken

Van die dikke speculaasbrokken... daar kan ik maar amper van afblijven. Zo lekker! Dat is nog beter dan gewone speculaasjes! :-)

Lees meer »

Kruidnotencake met marsepein

Dit is een aanradertje hoor, deze cake met kruidnoten én marsepein! Wij hadden bij ons thuis natuurlijk nog steeds kruidnoten over, en ook nog wat marsepein. Dus ik besloot om er maar een cake van te bakken. Ik trakteerde mijn collega's er op en die vonden dat helemaal niet erg :-)

Lees meer »

Sinaasappel mocktail (alcoholvrije cocktail)

Het leuke van een alcoholvrije cocktail is dat de kinderen ook gewoon een drankje mee kunnen drinken! Al voordat ik deze sinaasappel mocktails goed en wel had gemaakt, waren ze al geclaimd door onze jongens. Die wilden maar wat graag een glas!

Lees meer »

Beef Wellington

Beef Wellington is ook echt zo'n kerstgerecht, vinden jullie ook niet? Ik maakte 'm met verse bospaddenstoelen, rode ui, knoflook, tijm & rode wijn. 

Lees meer »