Home » Nieuws

Nieuws

Sinaasappel kruimelkoek

Weekenden zijn voor koekjes bakken! Ik vind het tenminste heerlijk als ik in het weekend de tijd, rust & ruimte heb om iets lekkers te bakken. Zoals deze sinaasappel kruimelkoeken!

Lees meer »

Pastaschotel met ham, kaas & prei

Je hebt 'm heel snel gemaakt er zitten lekker veel groenten in, in deze pastaschotel met ham, kaas, prei en tijm. Eigenlijk kun je deze schotel ook al eten zonder dat 'ie in de oven is geweest, maar dan krijg je niet die goudbruine laag kaas er op. En die is nou juist zo lekker, hè? :-)

Lees meer »

Orecchiette met pesto & tomaat

Ik heb van Sinterklaas een nieuwe vijzel gekregen! Die had ik namelijk nog niet. En natuurlijk moest ik 'm meteen uitproberen. Ik maakte verse pesto, die ik gebruikte voor een lekkere pastasaus. Deze pasta is helemaal vegetarisch, en ik vind 'm zo heerlijk. Maar de mannen wilden er natuurlijk wel vlees bij, dus speciaal voor hen heb ik er spekreepjes bij gebakken (& dat vonden ze er prima bij smaken). Eten jullie vaak vegetarisch?Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Gevulde speculaasstaaf

Speculaas! Want daar kun je nooit genoeg van krijgen, toch? Ik maakte een hele grote speculaasstaaf. Of misschien is het qua vorm meer een plaat geworden, haha! Met in elk geval lekker veel spijs er in! 

Lees meer »

Gevulde speculaastaart

Deze taart mag niet ontbreken op pakjesavond: een gevulde speculaastaart! Wij zijn er gek op, dus hij is bij ons thuis altijd zomaar op... Gelukkig kun je gevuld speculaas ook best in de rest van het jaar eten. Toch? :-) Gevuld speculaas is één van de gebaksoorten die heel gevaarlijk zijn bij ons thuis. En dan bedoel ik dat in de zin van: zómaar ineens is 't op (en niemand weet wie dat heeft gedaan!). Veel te lekker, speculaas met amandelspijs. En dus nemen we zo'n speculaastaart meestal maar mee naar het werk. Dan eten we er zelf één stukje van en delen we de rest uit aan onze collega's. Verstandig, hè? :-)Ik vind het leuk om gevuld speculaas in een ronde vorm te bakken. Wil je liever vierkante of rechthoekige stukjes gevuld speculaas? Bak de taart dan in een vierkante bakvorm - daarna kun je een heleboel vierkantjes snijden.Ingrediënten voor 1 taart van 12 punten

Lees meer »

Kaas-ui broodjes

Bij het Sinterklaasfeest horen natuurlijk... kaas-ui broodjes! Volgens manlief dan in elk geval, haha! Op zijn verzoek bakte ik maar weer een flinke stapel van deze broodjes. Want ja, als hij er zo nadrukkelijk om vraagt, dan moet ik daar wel gehoor aan geven... :-)

Lees meer »

Kruidnoten

Een leuk project om met de kinderen te doen: lekker knapperige kruidnoten bakken. Onze jongens hebben er elk jaar opnieuw weer veel plezier in. Ze maken de meest vreemde kruidnoten (en ondertussen stiekem van het deeg snoepen natuurlijk). Lekker! Ingrediënten voor 4 personen

Lees meer »

Gevulde speculaas rondo's

Gevuld speculaas is veel te lekker om alleen tijdens de Sinterklaastijd te eten... Wij lusten dat het hele jaar door wel & dus bakte ik deze dikke speculaas koeken met amandelspijs. Zó lekker! Wij deelden er samen eentje, omdat de koeken zo enorm groot waren. Om er daarna nog maar eentje te delen, haha! Wij zijn gek op gevuld speculaas; dat kunnen we eigenlijk beter maar niet in huis hebben. Kunnen we ons er ook niet misselijk aan eten :-) Ik maakte met een aantal bakringen hele grote koeken, maar je kunt ook kleine koeken maken met bijvoorbeeld een muffinbakblik.Het is even wat priegelwerk trouwens, om met bakringen koeken te maken. Als je liever wat minder gedoe wilt, dan kun je ook deze speculaastaart maken. Net zo lekker en een beetje sneller klaar!  Ingrediënten voor 8 hele grote koeken

Lees meer »

Sinaasappelcake

Met sinaasappels kun je heel lekkere cake bakken! Wij hadden wat teveel sinaasappels ingeslagen, dus ik heb eentje gebruikt voor deze sinaasappel tulbandcake. Met een lekkere laag sinaasappelglazuur er over!

Lees meer »

Perník (peperkoek)

Afgelopen zomer kwam ik in Slowakije een mix voor perník tegen, een soort peperkoek. Ik was natuurlijk benieuwd hoe je die koek zelf maakt, zonder mix. Dat blijkt helemaal niet zo ingewikkeld te zijn!

Lees meer »

Appelroosjes

Appelroosjes! Die wilde ik al een hele tijd eens een keer maken. En nu we van die mooie rode Redlove appeltjes uit onze tuin hadden, vond ik dat hier wel hele geschikte appels voor. Dan worden de roosjes zo mooi gekleurd! 

Lees meer »

Gebakken ei in bladerdeeg

Ik bakte onze eitjes vandaag niet in een koekenpan, maar in de oven op een velletje bladerdeeg! :-) Gewoon omdat het zo leuk & simpel is. En ook lekker trouwens! 

Lees meer »

Gesuikerde of gekonfijte sinaasappel

Vinden jullie ze lekker, of juist helemaal niet: gekonfijte sinaasappel? Ik wilde ze altijd al een keer zelf maken en omdat we nu heel veel sinaasappels hadden liggen, vond ik dat een mooie reden om er eens mee aan de slag te gaan. Ik maakte ze af met een laagje pure chocolade. 

Lees meer »

Snelle appelcake zonder boter

Dit is een super makkelijke cake om te maken. Gewoon alles door elkaar mixen; appel er door & bakken maar! En het mooiste er van is dat er helemaal geen boter in zit. Kun je lekker nog een tweede stukje opeten! :-)

Lees meer »