Fondanttaart

Gepubliceerd op 23 december 2021 om 11:00

Deze fondanttaart is niet door mij gemaakt, maar is gebakken door onze Wander (12)! Hij heeft de smaak van het bakken helemaal te pakken en wil het ene na het andere maken. En in de categorie 'waarom makkelijk beginnen als het ook moeilijk kan' besloot hij dat hij meteen maar voor een ingewikkeld project wilde gaan: een fondanttaart. Vinden jullie 'm niet mooi gelukt?

Wander zit in 1 VWO en heeft daar twee favoriete vakken: gymnastiek & verzorging! Dat zijn echt totaal niet de verzorgingslessen zoals ik die vroeger kreeg - het enige wat ik daarvan heb onthouden is hoe je de wasvoorschriften in kledinglabels moet lezen (ook handig natuurlijk, daar niet van). Bij deze lessen verzorging gaan ze ook koken en bakken! Super leuk, ik wilde dat ik dat vroeger ook had gehad. Alles wat daar in de les wordt gebakken, maakt Wander bij thuiskomst direct nóg een keer. Vaak ook nog gewoon uit zijn hoofd! 

En daarna wil hij dus meteen door naar andere recepten, die hij bijna helemaal zelf zelf maakt. Hij weet inmiddels trouwens wel waarom ik niet zo vaak een fondanttaart maak, want ook Wander had ruzie met zo'n enorme lap fondant. Daar kwamen natuurlijk toch wat scheurtjes en rimpels in. Maar goed, voordat ik überhaupt een foto kon maken van de hele taart had hij 'm al lang aangesneden om er een stuk van op te eten! Haha. :-D 

Ik moet wel een beetje oppassen wat ik hier schrijf, want Wander leest ongetwijfeld mee :-)

Het recept voor fondanttaart kun je hier vinden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.