guacamole

Guacamole! Ik ben niet zo'n avocado-eter, maar dit gaat er bij mij altijd wel in hoor. Lekker dippen met bugles of tortillachips... yum. De jongens waren er ook erg blij mee. Al was hun enthousiasme eigenlijk alleen maar voor de chips, haha! 

De eerste keer dat ik guacamole at was jaren terug in Düsseldorf, in Duitsland. We waren samen in december een weekendje weg en gingen natuurlijk ook naar de kerstmarkt. "Daar zoeken we wel even een restaurantje," dachten we. Nooit over nagedacht dat het overal enorm druk was en er nergens meer plek over was... behalve dan in een Mexicaans restaurant waar nog net één tafeltje vrij was. Die was dus voor ons, en we aten guacamole! Elke keer als ik dat nu eet moet ik dus aan die kerstmarkt denken...

Ingrediënten voor een flinke schaal vol

  • 2 avocado's
  • 1 kleine tomaat, in stukjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, gesnipperd
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse gesnipperde koriander
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • peper
  • zout

Voor de garnering:

  • 1 kleine tomaat, in stukjes
  • 1/2 kleine rode ui, gesnipperd
  • handje verse koriander, gesnipperd

Lekker met...

  • tortillachips, bugles of een ander zoutje

 

En zo maak je 't

  1. Lepel de avocado's uit. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer tot een gladde puree.
  2. Roer de tomaat, ui, rode peper, citroensap en kruiden door de avocadopuree. Breng op smaak met peper en zout. 
  3. Strooi voordat je de guacamole serveert stukjes tomaat, rode ui en wat verse koriander over de schaal. 


Tip: serveer je de guacamole niet meteen? Doe 'm dan in een goed afsluitbaar bakje en doe bovenop de guacamole een laagje citroensap. Dat voorkomt dat de guacamole bruin wordt. Voor het serveren giet je het citroensap er weer af, roer je alles nog even goed door en strooi je er de tomaat, ui & koriander over.


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.