Tomaten tapenade

"Hebben we ook nog van die tomaten tapenade, voor op brood?" werd hier thuis gevraagd toen ik net een vers brood uit de oven haalde. Euh, nee dus: helemaal op! Gelukkig had ik genoeg ingrediënten in huis om snel zelf een tapenade te maken.


Wij hebben altijd wel knoflook, olijfolie, Parmezaanse kaas en kruiden in huis. Alleen die zongedroogde tomaten, die zijn nog wel eens op (al komt dat amper voor, er staat meestal nog wel een potje in de kast). Gelukkig had ik daar nog genoeg van om deze tapenade te maken. 

En hij smaakt heel goed! De tomaatjes waren van zichzelf al zout genoeg, dus ik heb geen extra zout er door heen gemengd. Maar dat kan natuurlijk verschillen, afhankelijk van welke tomaatjes je gebruikt. Dus proef gewoon even of het lekker is. Zongedroogde tomaten hebben van zichzelf al heel veel smaak, dus ik denk dat je er geen extra zout aan toe hoeft te voegen.

Wij hebben in elk geval heerlijk het weekend gevierd met vers brood, tomaten tapenade, kaas, worst & komkommer... lekker hoor! :-)  

Ingrediënten

  • 130 gram semi zongedroogde tomaatjes (dit zijn zongedroogde tomaatjes zonder olie; ze zitten 'droog' in een zak)*
  • 1 grote teen knoflook
  • 3,5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel water
  • 10 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1,5 theelepel Italiaanse kruiden


En zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot één massa. Als je van vrij grove tapenade houdt, mix dan niet te lang, dan houdt je grote stukken over. Heb je liever een wat gladdere tapenade, maal dan juist wat langer door! 

 
* Heb je geen semi zongedroogde tomaatjes, maar alleen zongedroogde tomaatjes in een potje met olie? Die kun je ook heel goed gebruiken om tapenade te maken, maar voeg dan veel minder olijfolie toe. Als de tapenade te droog blijft, kun je altijd nog wat extra toevoegen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.