Home » Recepten » Taart & gebak » Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom is heel eenvoudig zelf te maken, met maar een paar ingrediënten! Je moet vooral zorgen dat je goed op blijft letten, zodat de melk niet overkookt of de room aanbrandt... :-)

 

Ik maakte deze banketbakkersroom op vakantie in Slowakije, om er een aardbeienslof mee te maken. Maar je kunt de room natuurlijk voor veel meer gerechten gebruiken!

 

Ingrediënten voor 550 gram room

  • 80 gram kristalsuiker
  • 20 gram vanillesuiker
  • 3,5 eidooiers
  • 45 gram bloem
  • 425 ml halfvolle melk

 

En zo maak je 't

  1. Mix de suiker, vanillesuiker en eidooiers door elkaar. Meng daarna de bloem er door. 
  2. Verwarm de melk op middelhoog vuur. Zodra het begint te koken, haal je het pannetje van het vuur. 
  3. Giet een beetje warme melk bij het suiker-ei mengsel en roer dit goed door elkaar. Giet daarna al roerend de rest van de melk er bij, tot je een glad mengsel zonder klontjes hebt.
  4. Doe alles terug in de pan, zet die op middelhoog vuur en breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat zachtjes koken, terwijl je door roert, totdat het mengsel zo dik is als vla. 
  5. Giet de warme room in een schaal en bedek de room met huishoudfolie. Dat leg je óp de room (dus niet over de rand van de schaal spannen). De folie voorkomt dat er een vel op de room komt!
  6. Laat de room even op het aanrecht afkoelen, en zet het daarna in de koelkast om helemaal af te koelen. 
  7. De room is nu klaar voor gebruik! 

 

 

Zo laat je de room afkoelen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.