Home » Recepten » Cake » Muesli cakeje

Muesli cakeje

Mueslicakeje14.jpg

Wat kun je (behalve door de yoghurt of kwark doen) nog meer met muesli...? Een cake bakken, natuurlijk! :-) Van een restant muesli bakte ik dit schattige én lekkere muesli cakeje. 

Een paar dagen geleden bakte ik al muesli koekjes (ook lekker, trouwens) van de muesli die maar niet op wilde raken. Maar na die koekjes had ik muesli meel over en daar wilde ik natuurlijk iets ánders van bakken. Zou een cake ook kunnen, vroeg ik mij af? Nou ja, het resultaat zie je hier dus: het kan en dat niet alleen, het is ook nog eens lekker.

De muesli is trouwens nog steeds niet op, dus ik denk dat ik daar nu maar een brood van ga bakken. Zal nog even nadenken over het recept... 

 

Ingrediënten voor 1 cakeje van 6 stukjes

  • 100 gram kristalsuiker
  • 40 gram roomboter
  • 1 ei
  • drupje vanille-extract
  • mespunt bakpoeder
  • 40 ml halfvolle melk
  • 60 gram muesli (geen cruesli), zonder rozijnen en fruit


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Maal de muesli tot meel (ik deed dat met een koffiemolentje, check hier).
  3. Snijd de boter in blokjes. Doe in een kom samen met de suiker en mix met een mixer door elkaar.
  4. Voeg het ei en de vanille-extraxt toe en mix tot een gladde massa.
  5. Doe het mueslimeel, de bakpoeder en melk er bij en mix tot een glad beslag.
  6. Giet het beslag in een ingevet klein cake- of taartvormpje.
  7. Bak het cakeje in 45 minuten gaar. De cake is klaar als een satéprikker er schoon uit komt.
  8. Laat de cake afkoelen op een rooster en bestrooi met poedersuiker.
Mueslicakeje13_vk.jpg
Mueslicakeje41_vk.jpg
Mueslicakeje10-1.jpg
Mueslicakeje26.jpg
Mueslicakeje32.jpg
Mueslicakeje34.jpg
Mueslicakeje29.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.