Home » Recepten » Koekjes » Muesli koekjes

Muesli koekjes

Mueslikoekjes37.jpg

Wat doe je als je een pot vol muesli over hebt? Koekjes bakken natuurlijk! :-) De muesli maalde ik tot meel, en daarmee bakte ik een stapel knapperige brosse muesli koekjes.

Een poos geleden aten we met regelmaat muesli, maar de laatste tijd zijn we 's ochtends aan de cornflakes. Met als gevolg dat die pot muesli maar blijft staan in de keuken. En als er iets lang ongebruikt blijft staan in de keuken, dan ga ik automatisch bedenken wat ik dáár nou eens mee zou kunnen maken.

Vanochtend besloot ik heel impulsief om er koekjes van te bakken. Eerder maakte ik al eens koekjes waarbij ik muesli toevoegde aan het koekjesdeeg (ook lekker, zal ik binnenkort nog wel eens maken & online zetten), maar nu wilde ik proberen om van de muesli meel te maken, en dat als basis voor het koekjesdeeg te gebruiken. Dan zouden het wat fijnere koekjes worden, hoopte ik.

Het resultaat is deze stapel knapperige koekjes. Een beetje grof, maar zonder stukjes er in. Lekker bros. De jongens hebben ze meteen getest & goedgekeurd: lekker! Nu alleen nog bedenken wat ik met de rest van de muesli zal gaan doen... :-)

Ingrediënten voor 12 koekjes

  • 80 gram muesli (dus geen cruesli!) waar je de rozijnen en fruit uit hebt gehaald
  • 1/2 groot ei
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 35 gram roomboter
  • 35 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 1/4 theelepel baking soda

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maal de muesli totdat je fijn poeder hebt (ik deed dat met een koffiemolentje, zie ook hier).
  3. Meng de ei en de vanille-extract.
  4. Roer in een andere kom het mueslimeel, de koek- en speculaaskruiden en de baking soda door elkaar.
  5. Mix met een mixer de boter en suiker door elkaar.
  6. Doe het mueslimeel er bij en mix goed door elkaar.
  7. Mix tot slot het eimengsel er door heen.
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Draai van het deeg 12 even grote balletjes en leg die met voldoende tussenruimte op de bakplaat (de koekjes lopen uit tijdens het bakken). 
  9. Bak de koekjes in 20 minuten gaar. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Mueslikoekjes12_vk.jpg
Mueslikoekjes35.jpg
Mueslikoekjes32.jpg
Mueslikoekjes19.jpg
Mueslikoekjes16.jpg
Mueslikoekjes32_vk.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.