Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vlees & vis » Zalm met honing-mosterd-balsamicosaus

Zalm met honing-mosterd-balsamicosaus

Zalmmethoning-mosterd-balsamico17.jpg

Vis bak ik bijna nooit meer in een koekenpan, maar eigenlijk altijd in de oven. Dan lukt de vis namelijk elke keer :-) Net zoals deze zalm met honing-mosterd-balsamicosaus.


Als ik vis in een koekenpan bak, valt 'ie altijd uit elkaar. Hebben jullie dat ook? En een sausje er over heen is ook nooit een succes; die brandt aan, wordt te dun of juist te dik. In de oven heb je dat geknoei allemaal niet. En het resultaat ziet er altijd goed uit! 

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zalmfilets, ontdooid
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels mosterd (geen grove mosterd; ik gebruikte Dijon mosterd)
  • 1/2 theelepel zout

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de knoflook.
  3. Verhit wat olie of boter in een pan en bak de knoflook goudbruin. Niet te lang, het moet niet verbranden.
  4. Voeg de balsamicoazijn, honing, mosterd, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat ongeveer vier minuten sudderen.
  5. Bekleed een bakplaat of een platte ovenschaal met aluminiumfolie. Leg de zalmfilets er op en besmeer ze met de saus.
  6. Schuif de zalmfilets in de oven. Bak ze vijf minuten en smeer er dan de rest van de saus overheen. Bak nog 5-10 minuten totdat de vis gaar is.
Zalmmethoning-mosterd-balsamico9_vk.jpg
Zalmmethoning-mosterd-balsamico13.jpg
Zalmmethoning-mosterd-balsamico5.jpg
Zalmmethoning-mosterd-balsamico11.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.