Pannenkoeken met roggemeel & amandelmelk

Ik had nog roggemeel in de kast staan & een pak amandelmelk. Daarmee bakte ik deze lekkere pannenkoeken - de jongens hebben er van gesmuld!

En dat vind ik stiekem toch best een beetje grappig. Als ik de jongens namelijk een glas amandelmelk zou voorzetten, zouden ze het echt niet opdrinken (de helden). En een donker plakje roggebrood lusten ze ook niet (oké, Hessel uitgezonderd). Maar verstopt in een pannenkoek gaat het er als zoete koek in! Niet dat de pannenkoeken heel erg zoet zijn hoor, integendeel. Gewoon lekker.

Ik had zelf trouwens een beetje verwacht dat het hele donkere pannenkoeken zouden worden, door de roggemeel. Maar zoals je ziet is dat helemaal niet zo. Het beslag heeft wel wat meer melk nodig dan bij normaal pannenkoekbeslag. Omdat de amandelmelk toen op was, heb ik er wat halfvolle melk aan toegevoegd, maar dat kan ook een andere melksoort (of een scheutje water) zijn. 

Ingrediënten voor 15-20 pannenkoeken

  • 250 gram tarwemeel
  • 250 gram roggemeel
  • 2 theelepels zout
  • 1 liter amandelmelk
  • 250 ml halfvolle melk
  • 4 middelgrote eieren

 

En zo maak je 't

  1. Roer de meel en het zout in een kom door elkaar.
  2. Voeg al roerend met een garde de melk toe. Doe daarna de eieren er bij en kluts tot je een glad beslag hebt zonder klontjes.
  3. Verhit wat olie of boter in een koekenpan, giet er wat beslag in en bak de pannenkoeken in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.