Zebracake

Een zebracake stond al heel lang op mijn to-do-lijstje, maar het kwam er steeds maar niet van. Ergens had ik misschien in mijn hoofd dat het heel ingewikkeld was. Dat valt echt reuze mee: het is super simpel, maar je moet er alleen een beetje geduld voor hebben!

 

Het beslag moet je namelijk lepel voor lepel in de springvorm gieten, dus dat kost gewoon een beetje tijd. Lekker klusje dus voor als je je verveelt, want dan ben je meteen even onder de pannen! 😄


Ingrediënten voor 1 kleine cake (8-10 punten)

  • 2 middelgrote eieren
  • 125 gram kristalsuiker
  • 4 gram vanillesuiker
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 125 ml halfvolle melk
  • 150 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel melk
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder

 

En zo maak je 'm 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ronde taartvorm van 19 centimeter doorsnede in met boter.
  2. Mix de eieren, suiker, vanillesuiker, zonnebloemolie en melk door elkaar.
  3. Voeg de bloem en bakpoeder door en mix dit door elkaar tot je een glad beslag hebt. 
  4. Verdeel het beslag over twee kommen. 
  5. Roer de cacao en een eetlepel melk door elkaar. Mix dit door de helft van het beslag. Je hebt nu een 'wit' en een 'bruin' beslag. 
  6. Giet één eetlepel wit beslag midden in de bakvorm. Giet daarna met een andere eetlepel een lepel bruin beslag midden in het witte beslag in de bakvorm. Giet daarna weer een lepel wit beslag in het midden van de bakvorm. Zo blijf je om en om een eetlepel wit en een eetlepel bruin beslag in het midden van de vorm gieten, tot het beslag op is. Niet moeilijk, maar je bent er dus wel even mee bezig!
  7. Zet de bakvorm in de oven en bak de cake in 40 minuten gaar. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uit komt.