nasi

Dat was lang geleden, dat we nasi aten! Hoogste tijd dus om dat weer eens te maken. Met lekker veel groente & een heleboel kruiden er door. Ik heb potten vol met kruiden, dus ik kan bijna elke kruidencombinatie wel maken. Hoe groot is jullie kruidenvoorraad? 

Van nasi maak ik bijna altijd veel te veel, want dan hebben we meteen een maaltijd voor in de vriezer. Lekker snel klaar als je na een lange werkdag thuis komt! Je kunt trouwens ook heel goed paprika's vullen met nasi. Even 20-30 minuten in de oven op 200 graden en een lekker sausje er bij. Pindasaus bijvoorbeeld. Dat smaakt altijd goed bij de nasi! 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gram ongekookte rijst
  • 2 eieren
  • 400 gram nasi/bami vlees
  • ketjap marinade
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 prei, in stukjes
  • 1 rode peper, in kleine stukjes
  • 100 gram ham (plakken, in stukjes)
  • 2 eetlepels ketjap manis

Kruiden:

  • 1/2 theelepel laos
  • 1 theelepel djinten (komijn)
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout, naar smaak
  • peper, naar smaak

 

En zo maak je het

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat helemaal afkoelen.
  2. Doe het vlees in een kom en giet er een flinke scheut ketjap marinade bij. Roer goed door elkaar en laat minstens 10 minuten staan.
  3. Roerbak de eieren in een koekenpan, zodat je scrambled eggs krijgt. Zet aan de kant.
  4. Verhit wat boter of olie in een grote wok en bak het vlees in een paar minuten gaar. Voeg de groente toe en roerbak een aantal minuten mee. Doe daarna de afgekoelde rijst, de ham, de kruiden, de scrambled eggs en de ketjap manis er bij en roerbak tot alles goed heet is. 
  5. Serveer de nasi met bijvoorbeeld kroepoek, seroendeng, ongezouten pinda's en pindasaus. Saté is er ook lekker bij!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Anita
8 jaar geleden

Hmmm......ga ik van de week maken ziet er lekker uit. Maar dan zonder de vetsin, volgens mij niet zo heel goed voor je :-)