Rood-oranje waterijsjes

Eigenlijk wilde ik geel-oranje-rode ijsjes maken. Maar ik had er niet bij stil gestaan dat de stokjes vastvriezen zodra de ijsvormpjes halfvol zijn! En dan kun je de ijsjes natuurlijk niet meer verder vullen... :-) Dus werden het ijsjes met twee kleuren. Net zo lekker, hoor! 


Ik moet nog eens even bedenken hoe ik ijsjes met drie kleuren kan maken. Ik kan natuurlijk de eerste twee laagjes heel klein maken, en de derde laag veel groter, maar dat wil ik eigenlijk niet. Drie evengrote lagen is veel mooier!

De limonade die je voor de ijsjes gebruikt moet je trouwens een beetje zoeter maken dan wanneer je er gewoon limonade mee maakt. Anders smaken de ijsjes heel erg waterig! Ik gebruikte trouwens Slimpie limonade voor deze ijsjes. Lekkere ijsjes zonder calorieën! Ook fijn.  

Ingrediënten voor 6 ijsjes

  • IJsjesvorm
  • 1-2 bekers rode limonade (een beetje zoeter dan wanneer je 't gewoon opdrinkt)
  • 1-2 bekers oranje limonade of roosvicee (een beetje zoeter dan wanneer je 't gewoon opdrinkt)

 

En zo maak je ze

  1. Giet in alle 6 ijsjesvormen een laagje rode limonade. Zorg er voor dat de stokjes niet in de limonade steken. Zet de ijsvorm een paar uur in de vriezer.
  2. Giet de ijsjesvormen vol met de oranje limonade. Steek de stokjes er in en zet de ijsjes weer een paar uur in de vriezer, totdat ze helemaal bevroren zijn. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.