Spaghetti carbonara
5 ingrediënten, 10 minuten werk & echt vet lekker. Deze spaghetti carbonara moet je beslist gaan maken!
Misschien denk je: geen saus, da's vast een flauwe pasta! Maar dat is niet zo: het is romig & vol van smaak door de bacon en kaas. Je moet wel echt Parmezaanse kaas gebruiken en niet gewone geraspte kaas, die heeft een veel minder uitgesproken smaak. Ik gebruik meestal een zakje al geraspte Parmezaanse kaas & die bewaar ik in de vriezer, dan blijft 't lang goed.
Dat het zo'n super simpel gerecht is (een kind kan de was doen, fluitje van een cent) maakt het eigenlijk nog lekkerder. Lekker eten & tegelijk weten dat je er maar een paar minuten voor in de keuken hebt hoeven staan... daar houd ik wel van. En je kinderen houden hier denk ik ook wel van. Geen dikke saus en geen stukjes. Dat moet toch wel goed zijn, denk je ook niet?
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram ongekookte spaghetti
- 4 medium eieren
- 5 eetlepels kookroom light
- peper, zout
- 500 gram bacon, in reepjes
- geraspte Parmezaanse kaas
- evt. handje verse gesnipperde peterselie
En zo maak je het
- Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Meng de eieren met de kookroom en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.
- Verhit wat olie of boter in een grote wok. Bak de bacon goudbruin en knapperig. Voeg de spaghetti toe en meng goed door elkaar. Giet het ei-kookroom mengsel er bij en wok al omscheppend een 1-2 minuten, tot alles goed heet is.
- Verdeel de spaghetti over vier borden en strooi er royaal Parmezaanse kaas en evt. wat peterselie over heen.
Reactie plaatsen
Reacties