Home » Recepten » Brood, ontbijt & lunch » Brood » Karnemelkbrood

Karnemelkbrood

Karnemelkbrood17.jpg

Karnemelk over? Dan kun je het natuurlijk opdrinken, maar je kunt er ook een brood mee bakken! Ik houd zelf namelijk helemaal niet van karnemelk, dus uit een glas zie je het mij niet snel drinken. Maar dit karnemelkbrood smaakt wel naar meer!

Waarom had ik dan karnemelk in huis, vraag je je misschien af. Nou, ik zou er eigenlijk pannenkoeken mee gaan bakken (ja, dat is erg lekker in een pannenkoek). Maar de planning hier in huis veranderde op het laatste moment. Geen pannenkoeken dus, en vandaar karnemelk over!

En weggooien is natuurlijk zonde, dus vandaar dat ik er maar een brood mee ging bakken. Heerlijk voor op de zaterdag. Dat is echt een broodbakdag hier in huis. Want er gaat toch niets boven een versgebakken broodje in het weekend?

Ook niet onbelangrijk om te vertellen trouwens: dit brood hoeft niet te rijzen, en je hoeft ook niet eindeloos te kneden. Door elkaar mixen met een garde, in een ovenschaal gieten en bakken maar.

Ook lekker: dit witte karnemelkbrood

Ingrediënten voor 1 broodje (voor 1-2 personen)

  • 65 gram bloem
  • 65 gram tarwemeel
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baking soda of zuiveringszout
  • 1/2 theelepel zout
  • 120 ml karnemelk
  • 1 klein ei
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel havermoutvlokken

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een kleine ronde ovenschaal in met boter. 
  3. Meng de bloem, tarwemeel, suiker, bakpoeder, baking soda en zout in mengkom.
  4. Mix in een andere kom de zonnebloemolie, karnemelk en ei door elkaar. 
  5. Giet de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten. Mix het met een garde door elkaar totdat alles goed is gemengd. Niet te lang mixen! Het blijft een vloeibaar beslag. Niet van schrikken, het wordt straks echt een stevig brood.
  6. Giet het beslag in de ovenschaal.
  7. Strooi de havermoutvlokken over het beslag. 
  8. Bak het brood in 45-50 minuten goudbruin.
  9. Laat het brood 15 minuten in de ovenschaal afkoelen voordat je het snijdt. 

 

 

Karnemelkbrood21.jpg
Karnemelkbrood26.jpg
Karnemelkbrood19.jpg
Karnemelkbrood2.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.