Home » Recepten » Koeken » Suikerwafels

Suikerwafels

Een wafelijzer stond echt al heel lang op mijn verlanglijstje. Twee weken geleden heb ik ein-de-lijk eentje gekocht & die moest natuurlijk meteen worden getest. Als eerste maakte ik er deze suikerwafels mee. Yum!

Die lekkere dikke suikerbrokken er in maken deze wafels zo super lekker. Ze vielen thuis dan ook erg in de smaak. Dat ik vervolgens een aantal wafels weggaf werd dan ook beslist niet gewaardeerd... Hoe durf ik! Hoe haal ik het in mijn hoofd! Tsss! :-)

Ingrediënten voor 15 kleine wafels

  • 250 gram bloem
  • 90 ml halfvolle melk
  • 7 gram droge gist
  • 1 ei
  • 1 eidooier 
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 135 gram zachte roomboter
  • 170 gram parelsuiker

En zo maak je ze

  1. Meng de bloem, melk, gist, ei, eidooier, zout en vanillesuiker met een mixer met deeghaken door elkaar.
  2. Zet het deeg aan de kant, doe een theedoek over de kom en laat 30 minuten staan.
  3. Mix de zachte boter door het deeg.
  4. Mix daarna de parelsuiker door het deeg.
  5. Laat het wafelijzer heet worden.
  6. Doe wat deeg op het wafelijzer en bak de wafels goudbruin. Bij mij duurde dat een minuut of 6-7.
  7. Laat de wafels afkoelen op een rooster. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.