Chocolade suikerbrood

Gepubliceerd op 14 mei 2022 om 10:00

Om een anders-dan-anders brood te maken heb je helemaal niet zoveel nodig. Ik had een pak kant-en-klare mix voor een krentenbrood gekregen, maar ik had geen krenten. In plaats daarvan deed ik een handvol greinsuiker en wat stukjes pure chocolade door het deeg. En voilà, een heerlijk chocolade suikerbrood!

 

Meestal bak ik suikerbrood in een cake- of broodbakblik, zodat het ook echt een broodvorm krijgt. Bij dit brood deed ik dat niet; hier maakte ik een platter en rond brood van.

 

Dit is een mooi alternatief voor als je graag eens een suiker- of chocoladebrood wilt maken, maar niet zo'n broodbakker bent. Neem dan een pak met een mix voor witbrood; volg de instructies op het pakje, kneed er wat kaneel en greinsuiker door en je hebt heel eenvoudig een suikerbrood gemaakt! Je kunt ook de instructies van het recept voor suikerbrood volgen, maar dan in plaats van het brooddeeg helemaal zelf te maken een pak voor witbrood gebruiken.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.