Oud brood weer vers bakken met de skottelbraai

Gepubliceerd op 20 augustus 2022 om 14:38

Wij zijn weer terug van vakantie! Dit jaar zaten we in Slowakije en daar hebben ze heerlijk brood, maar na een dag is het dus zó taai dat zelfs de kippen op de camping er moeite mee hadden! Het lekkerste is om elke dag vers brood te kopen, maar daar wilden wij niet steeds afhankelijk van zijn. Ik bakte dus regelmatig brood weer 'vers' in onze skottelbraai. 

 

Dat deed ik zo: 

  1. Leg een paar schone rotspennen met aan de boven- en onderkant een metalen ring er om heen op de bak- of grillplaat. 
  2. Leg de broden op de rotspennen. Het brood raakt alleen de rotspennen aan, niet de bakplaat. 
  3. Zet de deksel op de skottelbraai. Zet 'm aan op de laagste stand. 
  4. Bak het brood in 5-10 minuten weer vers en knapperig. Kleine broodjes zijn met 5 minuten wel klaar, een groot brood heeft wat langer nodig.

 

Waarom op rotspennen, vraag je je misschien af? Nou, eerst legden we het brood gewoon direct op de bakplaat, maar dan werd 'ie zwart aan de onderkant. En een velletje bakpapier er tussen maakte geen verschil. Er moest dus een rooster tussen, en wij hadden toevallig nog een paar nieuwe, schone rotspennen liggen!  

 

Misschien is 'skottelbraai' trouwens niet helemaal het juiste woord. Wij laten al een paar jaar onze grote skottelbraai thuis en nemen alleen een (kleinere) Cadac Citi Chef 40 mee op vakantie. Nou ja, en nog een losse dubbele campingbrander die je op zo'n klein blauw gastankje draait. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.