Koekjes! Ik ben er gek op. Vooral op koekjes met chocolade, of met pindakaas er in. Zoals deze havermout pindakaas koekjes. Ze zijn zomaar op! :-)
Ingrediënten voor 20-25 koekjes
- 110 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 90 gram bruine basterdsuiker
- 70 gram kristalsuiker
- 110 gram pindakaas
- 1 middelgroot ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 gram bloem
- 3/4 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 110 gram havermout
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix in een kom de boter, basterdsuiker, kristalsuiker en pindakaas door elkaar. Mix daarna het ei en de vanille-extract er door.
- Roer in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout en havermout door elkaar. Mix dit vervolgens door het boter/suiker/pindakaas mengsel.
- Maak van 1-1,5 eetlepel deeg balletjes en leg deze op de bakplaat. Zorg dat de balletjes een paar centimeter uit elkaar liggen; de koekjes lopen tijdens het bakken uit.
- Bak de koekjes in 8-10 minuten gaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de bakplaat verder afkoelen.
Reactie plaatsen
Reacties