Suikerwafelreepjes

Gepubliceerd op 3 september 2022 om 12:08

Suikerwafels! 😍 Vinden jullie die ook zo lekker? Ik wel, dus toen ik van Bestron Nederland een wafelstickmaker kreeg om te testen, dacht ik direct: dan ga ik eindelijk weer eens suikerwafels bakken! Daar kreeg ik de kans alleen niet voor, want het apparaat was hier thuis amper uit de verpakking, of Wander (13) was er al mee aan de slag in de keuken! 😂 In de handleiding van de wafelstickmaker zitten een paar recepten voor wafels en daarvoor hadden we alle ingrediënten toevallig al in huis. Dus Wander bakte meteen een enorme stapel wafelreepjes!

 

Pas toen de bende in de keuken weer aan kant was (bakken kan Wander wel, maar opruimen is nog niet zo zijn ding 🙈) en het wafelijzer was schoongemaakt, kon ik gaan bakken. En dat lukte prima! Het fijne van dit wafelijzer is dat je er kleine wafels mee bakt, in plaats van grote wafels die bijna een complete maaltijd zijn. Eén zo'n reepje is heerlijk als tussendoortje of bij een kopje koffie of thee. Precies groot genoeg! En het kleurtje van het wafelijzer is ook leuk, vinden jullie niet? Weer eens wat anders dan zwart. 

 

Het recept voor de suikerwafels kun je hier vinden. Je kunt exact hetzelfde recept gebruiken; je hoeft alleen de hoeveelheid beslag die je in het wafelijzer schept aan te passen. Ik gebruikte per reepje ongeveer 2-3 eetlepels beslag. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.