Mini aardbeiensloffen

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 15:00

Afgelopen week liep ik eindelijk zomaar weer eens een Blokker binnen en daar kwam ik  mini sloffenvormen tegen. Onweerstaanbaar natuurlijk! Die gingen dus mee naar huis en hoewel ik er eigenlijk iets anders mee wilde bakken, riepen de mannen hier luidkeels om aardbeiensloffen. :-)

De sloffenvormen hebben een lengte van 16-21 cm. Je kunt de vormen uittrekken tot een langere vorm, maar ik liet beide vormen zo klein mogelijk. Ik gebruikte een half recept voor aardbeienslof. Als je alle ingrediënten houdt zoals in dat recept (ook de ingrediënten voor de sloffenbodem), dan kun je dus met deze minivormen 4 sloffen bakken. De baktijd voor de sloffenbodem blijft gelijk. Houdt de kleur van de bodem wel even in de gaten tijdens het bakken. 

 

Het voordeel van deze kleine sloffenvormen is dat je precies genoeg bakt voor één keer iets lekkers bij de koffie (we aten deze twee slofjes met zijn zessen op) en dat je dus niet gebak overhoudt. Het nadeel van zulke kleine bakvormen is dat je dus geen gebak overhoudt... ;-)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.