Home » Recepten » Voor- en bijgerechten » Linzensalade met meloen en geitenkaas

Linzensalade met meloen en geitenkaas

Linzensalademetmeloenengeitenkaas21.jpg

Voor een goede salade mag je mij (bij wijze van spreken) 's nachts wakker maken. Dit is er ook weer zo eentje: de combinatie van rucola, linzen, meloen & geitenkaas in deze salade is heerlijk!

Lekker als lunch, of als voorgerecht. Wij aten 'm als avondeten op een avond dat we pas laat thuis waren. Want dit staat namelijk zo maar op tafel: kopje soep en broodje er bij en klaar!

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 75 gram rucola sla
  • 130 gram linzen
  • 50 gram zachte geitenkaas (naturel)
  • 25 gram walnoten
  • 200 gram Galia meloen
  • 2 eetlepels balsamico dressing


En zo maak je het

  1. Laat de linzen uitlekken.
  2. Snijd de meloen in kleine blokjes.
  3. Verdeel de rucola over twee diepe borden.
  4. Strooi de linzen over de sla en daarna de meloen. 
  5. Verbrokkel de geitenkaas en strooi die over de beide borden.
  6. Breek de walnoten in kleinere stukjes en verdeel die over beide salades.
  7. Druppel tot slot de balsamico dressing er over heen.
Linzensalademetmeloenengeitenkaas3.jpg
Linzensalademetmeloenengeitenkaas11.jpg
Linzensalademetmeloenengeitenkaas3_vk.jpg
Linzensalademetmeloenengeitenkaas19.jpg
Linzensalademetmeloenengeitenkaas26.jpg
Linzensalademetmeloenengeitenkaas39.jpg
Linzensalademetmeloenengeitenkaas29.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.