Home » Recepten » Koekjes » Chocolade Milky Way koeken

Chocolade Milky Way koeken

Chocolademilkywaykoeken12.jpg

Knapperige randjes en een smeuïge zachte binnenkant met gesmolten brokken Milky Way. Deze chocolade Milky Way koeken zijn onweerstaanbaar!

Dat begint al bij het deeg: dat is zó namelijk ook al erg lekker. En de stukjes Milky Way ook. Kun jij jezelf inhouden & er niet te veel van snoepen voordat je de koeken überhaupt de oven in schuift? Anders moet je bij de ingrediënten wat meer Milky Ways tellen :-) 

Het zijn niet de mooiste koeken trouwens, ze verdienen niet de schoonheidsprijs. Maar wie vindt dat nou belangrijk - als ze maar lekker zijn!

Ik bakte ze overigens omdat we na Sint Maarten Milky Ways over hadden. En ook Snickers trouwens. Ik zal nog even bedenken wat ik dáár mee zal gaan maken. Iets met brownies denk ik. Ja, ik weet dat we ze ook gewoon zó kunnen opeten. Maar dat is lang zo leuk niet! Hadden jullie veel snoep over?  

 
Ingrediënten voor 16 koeken

  • 110 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram rietsuiker
  • 90 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1/2 eetlepel vanille-extract
  • 150 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 10 mini Milky Ways

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Mix de boter, rietsuiker en basterdsuiker met een mixer door elkaar.
  3. Voeg het ei en de vanille-extract toe en mix tot een smeuïge massa.
  4. Zeef in een andere kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout en roer met een lepel door elkaar.
  5. Voeg al mixend het bloemmengsel toe aan het botermengsel, tot je een egaal (en zacht) deeg krijgt.
  6. Snijd de Milky Ways in kleine blokjes en spatel die door het koekjesdeeg.
  7. Rol 16 even grote ballen van het deeg en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de ballen, want de koekjes lopen flink uit. Bak ze desnoods in twee porties in de oven.
  8. Schuif de koekjes in de oven en bak ze in 15-17 minuten gaar. Haal ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen. Net uit de oven zijn de koekjes nog helemaal zacht & bubbelend: je kunt ze nu nog niet van de bakplaat halen, want dan vallen ze uit elkaar. Geen paniek: na het afkoelen zijn ze een stuk steviger. Mochten er trouwens een paar koeken met een vreemde vorm tussen zitten, dan kun je die meteen zodra je ze uit de oven hebt gehaald een beetje bijsnijden, zodat ze weer een mooie ronde vorm hebben. Dat wil het beste als de koeken nog zacht zijn.

 

Chocolademilkywaykoeken4_vk.jpg
Chocolademilkywaykoeken7_vk.jpg
Chocolademilkywaykoeken13_vk.jpg
Chocolademilkywaykoeken14_2.jpg
Chocolademilkywaykoeken3_vk.jpg
Chocolademilkywaykoeken11.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.