Home » Recepten » Cake » Bosbessen amandel plaatcake

Bosbessen amandel plaatcake

Bosbessenplaatcake31.jpg

Een lekker zoete plaatcake met frisse bosbessen, amandelen & een laagje glazuur. Je kunt er een heleboel stukken uit snijden: handig als je veel visite krijgt!

Ik vind een plaatcake echt superhandig: je hebt met maar één keer werk heel veel gebak, en je hoeft het niet in de koelkast te bewaren. Die zit namelijk meestal stampvol als we een verjaardag vieren, en als er dan ook nog twee of drie taarten bij in moeten... dat past dus niet. En dan is een cake ideaal. 

Ik had trouwens veel te veel gebakken: de meeste visite kwam lunchen & tegen de tijd dat we aan de cake toe waren, was een groot deel van het bezoek al naar huis. Maar gelukkig heb ik veel collega's, die ons na het weekend geholpen hebben met het opmaken van de cake. Handig! :-) 

Ook lekker plaatgebak:


Ingrediënten voor 1 plaatcake

  • 400 gram kristalsuiker
  • 4 kleine eieren, op kamertemperatuur
  • 130 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel amandelextract
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 260 gram bloem 
  • 350 gram bevroren bosbessen
  • 55 gram geschaafde amandelen

Voor de glazuurlaag:

  • 110 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1-2 eetlepels melk

Bosbessenplaatcake0.jpg
Bosbessenplaatcake3.jpg


En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een bakplaat van ongeveer 30 x 40 centimeter met bakpapier.
  3. Mix met een mixer de suiker en eieren in ongeveer 5 minuten door elkaar, tot het mengsel gestegen en dikker is, en licht van kleur. 
  4. Voeg de boter, amandel- en vanille-extract toe en mix 2 minuten. 
  5. Voeg al mixend de bloem toe en mix tot je een egaal beslag hebt. 
  6. Spatel de bosbessen door het beslag. 
  7. Giet het beslag op de bakplaat en verspreid het met een glad mes over de hele plaat. 
  8. Strooi de amandelen er bovenop.
  9. Schuif de bakplaat in de oven en bak de cake in 40-45 minuten gaar. Een satéprikker moet er schoon uitkomen. Laat de cake afkoelen.
  10. Meng de poedersuiker met de vanille-extract en de melk. Maak met een lepel schuine strepen met het glazuur over de cake. Snijd de cake daarna in vierkante of langwerpige stukken. 

Bosbessenplaatcake1722vk2.jpg
Bosbessenplaatcake8.jpg
Bosbessenplaatcake31vk.jpg
Bosbessenplaatcake1722vk.jpg
Bosbessenplaatcake23.jpg
Bosbessenplaatcake9vk.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.