Zachte bolletjes & kaneelbroodjes

Gepubliceerd op 1 mei 2016 om 12:00

Het resultaat van een dagje workshop brood bakken: bruine bolletjes, tijgerbroodjes, rozijnen-krentenbollen & Zweedse kaneelbroodjes. Vooral die laatsten vielen thuis in de smaak. Die maakte ik niet voor het eerst, want thuis had ik ook al eens ietwat andere maar minstens even lekkere kaneelbroodjes gemaakt!


Ik was altijd al benieuwd hoe je tijgerbrood maakt - zo'n knapperige, 'vlekkerige' korst op het brood. Ik was er nog niet aan toegekomen om dat eens op te zoeken. Dat hoeft nu ook niet meer, want ik leerde het tijdens deze workshop van Baksels.net. Zo'n mooie korst krijg je door een papje over het brooddeeg te smeren voordat je het in de oven schuift. 't Is eigenlijk heel simpel! Een recept hiervoor vind je hier. Binnenkort wil ik eens een tijgerbusbrood gaan maken. Want het ziet er zo mooi uit, vind je ook niet?

Kleinbroodworkshop8-2.jpg

Alle broodjes vielen bij mijn mannen thuis erg in de smaak, vooral de kaneelbroodjes. Die maakte ik dus zelf ook al eens, in een andere vorm en met een ander recept, maar óók super lekker. Dat recept vind je hier. Het recept van Baksels.net vind je op deze website.

Kleinbroodworkshop13.jpg

Naast de tijgerbroodjes en kaneelbroodjes bakten we ook zachte bruine bollen en rozijnen-krentenbroodjes. Die had ik zelf nog niet eerder gebakken. Wel andere zachte bolletjes: deze witte bolletjes bijvoorbeeld, deze witte broodjes en zachte meergranen bolletjes

Kleinbroodworkshop17.jpg

Dit bakte ik gisteren, en vandaag zijn alle broodjes op. Alle 27! Haha :-) Zegt genoeg, toch? Ik heb weer veel geleerd & inspiratie opgedaan tijdens de workshop en wij hebben thuis met zijn allen heerlijk gegeten. Welbestede dag dus! 

Doei! Syts

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.