Suikervrije appeltaart

Gepubliceerd op 2 mei 2016 om 17:00

Joehoe! Een suikervrije appeltaart die ook nog eens LEKKER is! Hij is gezoet met appelstroop & diksap. Ik gebruikte appels en rozijnen als vulling, maar je kunt er ook noten of havermout aan toevoegen.


Ik experimenteer regelmatig met suikervrije gerechten. Nadat ik twee weken alles zonder suiker heb gegeten (zonder daar al te veel van te merken, overigens) nam ik mij voor om wat bewuster met suiker om te gaan. Want 't kan best een beetje minder. Maar de meeste suikervrije recepten vind ik gewoon smérig!

En toch blijf ik het steeds weer proberen. Zo nu en dan resulteert dat in een wél lekker suikervrij gerecht. Dit chocolade havermout mokcakeje bijvoorbeeld. En nu deze appeltaart, die echt prima smaakt! Deze houden we er in :-) 

Suikervrijeappeltaart39-1.jpg

Ingrediënten voor 1 kleine taart van 8-10 stukjes

  • 200 gram bloem
  • 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 100 gram appelstroop
  • 635 gram appels
  • 75 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 30 ml diksap appel


En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet een springvorm met een doorsnede van 19 cm in. Bekleed eventueel de bodem van de springvorm met wat bakpapier, als je dat handig vindt. Krijg je de taart er straks nog wat makkelijker uit.
  3. Snijd de boter in blokjes en kneed dat door de bloem. Voeg daarna het zout, de citroensap en appelstroop er aan toe en kneed dit met je handen tot een egale 'pasta'. Het wordt een plakkerig, lichtbruin deeg dat wel een beetje op pindakaas lijkt.
  4. Bekleed de bodem en zijkant van de springvorm met 2/3 van het deeg. 
  5. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng de rozijnen, kaneel en diksap door de appelstukjes. Doe het het appel-rozijnenmengsel in de springvorm.
  6. Verkruimel de rest van het deeg over de taart.
  7. Bak de taart in ongeveer 60 minuten goudbruin. Check even hoe bruin de bovenkant wordt: als hij te donker wordt, doe dan een stukje aluminiumfolie over de taart in de oven.
  8. Laat de taart afkoelen en haal hem daarna pas uit de springvorm.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.