Croutons met patatkruiden

Gepubliceerd op 6 mei 2016 om 17:00

Met een stapeltje oude boterhammen maakte ik deze knapperige croutons met patatkruiden. Lekker door de salade of om zo op te knabbelen!


Eerder maakte ik al eens knoflook-kruiden croutons van oud brood. En weet je dat je er ook heel eenvoudig paneermeel van kunt maken? Nog meer ideeën: een appel-kaneel broodpudding, of deze broodpuddingcake

Croutonsmetpatatkruiden6-1.jpg

Ingrediënten

  • oude boterhammen (de soort maakt niet uit; ik gebruikte dit keer korn brood) 
  • scheut olijfolie
  • patatkruiden

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Leg een vel bakpapier op een grote bakplaat.
  3. Snijd het brood in kleine vierkante stukjes en doe ze in een grote kom.
  4. Doe er een scheut olijfolie bij en roer door de broodstukjes. Doe er daarna patatkruiden bij (de hoeveelheid is een beetje op gevoel, ik gebruikte geen specifieke maat ofzo) en meng alles goed door elkaar. 
  5. Verspreid het brood over de bakplaat. Zorg dat de stukjes niet boven op elkaar liggen.
  6. Schuif de plaat in de oven en bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig. Draai halverwege de broodstukjes even om. Houd je oven goed in de gaten, de croutons worden zomaar te bruin en dat wil je natuurlijk niet! 
  7. Laat de croutons afkoelen.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.