Nog een simpel kipgerechtje: krokante & spicy kipkluifjes uit de oven met een pikante tomatensaus. Lekker light ook: er zit amper extra vet bij!
Mijn oven is echt onmisbaar in onze keuken: ik gebruik 'm dagelijks. Eigenlijk zou ik er nog wel één of twee bij willen! :-) Ik bak er veel brood en gebak in, maar ook voor vlees en vis vind ik de oven ideaal. Je hebt er geen omkijken naar & het lukt eigenlijk altijd. Voorheen vond ik vis bijvoorbeeld een drama om klaar te maken (die viel dan in de pan al uit elkaar, bijvoorbeeld...), maar sinds ik dat in de oven doe... en voor gehaktballen geldt hetzelfde. Zo handig in de oven!
Ook kipkluifjes kun je heel goed in de oven klaarmaken. Deze kluifjes paneerde ik met een dun laagje dat de kip lekker knapperig maakt. Ik serveerde er een pikante saus bij. Al met al een paar minuten werk. Kijk, daar houd ik dus wel van. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 3 personen
- 15-20 kipkluifjes
- 65 gram bloem
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 1/4 theelepel zout
Voor de saus:
- 120 ml ketchup
- 1 theelepel biber salcasi (pikante peper puree; ik kocht een pot hiervan in een Oosterse supermarkt) - als je de saus pittiger wilt, gebruik dan wat meer hiervan.
- snuf peper
- 15 gram boter
- 1 theelepel knoflookpoeder
En zo maak je het
- Roer de bloem, paprikapoeder, cayennepeper en zout door elkaar. Haal de kipkluifjes hier doorheen, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met een dun laagje. Een dikke laag is niet nodig - liever niet zelfs, want die zie je nog steeds als ze kluifjes weer uit de oven komen (en dat wil je liever niet, lijkt niet mooi).
- Leg de kipkluifjes 45 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kipkluifjes in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 30-40 minuten goudbruin. Keer ze halverwege de baktijd 1x om.
- Maak ondertussen de saus. Doe alle ingrediënten in een pannetje, roer goed door elkaar en verwarm 2-3 minuten op laag vuur tot het goed warm is.
- Serveer de kipkluifjes met de hete saus.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties