Kipfilet in tomatenmarinade

Gepubliceerd op 25 april 2016 om 17:00

Lekker bij de rijst: kipfilet in een pittige en super simpele tomaten marinade. De marinade heb je in een minuutje klaar & de oven doet het bakwerk. Lekker makkelijk!

Ik gebruikte een hete peperpasta voor deze marinade. Die kun je bij ons in de supermarkt niet kopen, dus daarvoor ging ik naar een Turkse supermarkt bij ons in de buurt. Als je die niet in jouw omgeving hebt, zou je denk ik ook wel een beetje sambal kunnen gebruiken. Dat is natuurlijk niet hetzelfde, maar ook daarmee kun je prima een lekkere marinade maken.

En speel een beetje met hoe pittig je het maakt! Als je het voor je kinderen maakt, zou ik 'm mild houden. En voor jezelf kun je er meer smaak aan toevoegen. Wat ik zelf vaak doe: twee kleinere ovenschalen gebruiken, zodat ik tegelijkertijd twee varianten kan maken. Dan zit je altijd goed!

Gemarineerdekipfiletmettomatensaus8-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets, in repen gesneden
  • 240 ml tomatenketchup
  • 2 theelepels aci bibersalsa (hete peperpasta - ik kocht dit bij een Turkse supermarkt). Als je van pittig houdt, kun je naar smaak ook meer toevoegen!
  • 2 theelepels ketjap manis
  • flinke snuf knoflookpoeder
  • flinke snuf peper

 

En zo maak je het

  1. Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Meng de repen kipfilet hier door heen en doe dit in bakje met een deksel er op. Laat de kipfilet in de koelkast 5-6 uur marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  3. Doe de kipfilet met saus in een ovenschaal. Schuif dit in de oven en bak de kip in 30 minuten gaar. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.