Update: onze moestuintjes

Gepubliceerd op 11 mei 2016 om 17:00

Hoe staan jullie moestuintjes er bij? Onze vensterbank is zo langzamerhand overgenomen door blauwe aardbeien (ja, echt!), doperwten, sperziebonen, courgettes en komkommers. Er staat geen 'gewone' plant meer tussen!


Alles staat bij ons nog binnen, ook al is het nu heel mooi weer. En dat laat ik geloof ik ook nog maar even zo. Het is wel gezellig, al die groeiende plantjes in de kamer. En bovendien stond er één pot met radijsjes wél buiten in de tuin, maar die zijn met dat mooie weer van de afgelopen dagen compleet uitgedroogd... oeps. Ze hadden toch wat meer water en schaduw moeten krijgen, denk ik!

Binnen krijgen ze nou eenmaal wat meer aandacht... ook omdat de jongens elke dag checken hoe het er voor staat. En als ze te droog staan, dan moet daar meteen actie op worden ondernomen. Buiten valt dat wat minder op. Dus we laten ze nog maar even gezellig binnen verder groeien.

Niet alles doet het even goed trouwens. De wortels en watermeloenen gaan redelijk - die duren gewoon erg lang, denk ik, net als de rode bietjes (die hebben wel vrolijk gekleurde blaadjes! I like). Maar de spinazie en andijvie lijken echt nergens op (laat ik daar nou net gék op zijn). En de broccoli ziet er ook nog lang niet uit als broccoli. Maar ja, je kunt ook niet alles hebben, hè? Ze leven in elk geval allemaal nog, dus er is hoop! 

Moestuintjes33.jpg
De courgette doet het in elk geval super goed. Er zitten al dikke bloemknoppen in!

Moestuintjes35-1.jpg
Net als de komkommer: die is qua hoogte de topper!

Moestuintjes37-1.jpg
De sperziebonenplant staat in bloei! En ik zie ook al mini-sperzieboontjes verschijnen. :-)

Moestuintjes39.jpg
Euhm... het wordt een klein beetje een oerwoud in onze vensterbank (en dit is nog maar 1/3 van wat er staat, haha!)...

Moestuintjes311.jpg
Dit zijn de cherrytomaatjes. Die kregen we pas als allerlaatste, dus ze zijn nog vrij klein in vergelijking met sommige andere plantjes. Maar ze doen het goed!

En nu zijn jullie natuurlijk nog razend benieuwd naar die blauwe aardbeien. Nou, hou je vast, hier komen ze:

Blauweaardbeien7.jpg

Vooralsnog is er nog weinig blauws aan, haha! Ze zijn echt nog píepklein, maar er moeten uiteindelijk blauw gekleurde aardbeien aan gaan groeien. Deze zaten trouwens niet bij de moestuintjes van de AH, hoor. Jan Albert bestelde ze voor mij in China. Hij moest een kabeltje ergens voor hebben en kocht er toen voor mij meteen wat zaadjes bij (kost echt niks daar). Fijn hè, zo'n man die weet wat ik leuk vind :-) Ik heb ook nog zaadjes voor 'Monkey Face' orchideeën en rozen met blaadjes in verschillende kleuren van hem gekregen. Maar die laten tot dusverre nog geen enkel teken van leven zien.

Buiten doen onze fruitplanten het ook goed trouwens: de aarbeienplantjes hebben allemaal bloemetjes, het frambozenstruikje gaat bijna bloeien en onze appelboom (van een halve meter hoog, haha!) staat voor het eerst in bloei! Dus als het meezit kan ik over een paar maanden een appeltaart bakken met appels uit eigen tuin.

Appelboom.jpg 
En wat vinden jullie van deze: een bramenstruik zónder doorns! Hij is gewoon lekker zacht. We hebben 'm net een paar weken geleden gekocht, dus ik ben benieuwd naar de opbrengst. 

Bramenstruik.jpg

Nou, tot zover dan maar weer de tuin-update. Doei!

xx Syts


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.