Chocolade havermout mokcake

Gepubliceerd op 27 april 2016 om 17:00

Dit is zo'n leuk cakeje: een gezonde, suikervrije (en tóch lekkere) chocolade havermout mokcake. Ik vind het elke keer weer een verrassing als er binnen twee minuten een cake uit de magnetron komt!

En voor de variatie is een cake bij het ontbijt ook wel eens leuk, vind je niet? Dit chocolade cakeje zou prima smaken 's ochtends. Warm uit de oven, met wat vers fruit er bij... hmm, lekker! En nog gezond ook: zonder suiker én zonder vet. Wat zeg je daar van?

Meestal vind ik gezonde cake helemaal niet lekker. Het is allemaal heel knap bedacht, maar ik vind 't vaak heel smakeloos. Zo ben ik nog steeds niet enthousiast over een ongetwijfeld heel erg gezond bananenbrood (nou ja, op die van mijn collega na dan, maar daar zat heel veel suiker in en die viel dus af als 'gezond'). 

Maar dit cakeje smaakt prima! Zoet genoeg in elk geval - ik deed er nog een beetje honing extra door heen. Je moet overigens geen gewone cake verwachten (zoals een plak vanillecake ofzo). De structuur van deze mokcake is natuurlijk wel een beetje anders. Maar 't is toch echt een cake. En gezond. En lekker! Ik zei toch al, hij is leuk?

Havermoutbanaancakeje11-2.jpg

Ingrediënten voor 1 cakeje

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing 

 

En zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in een mengkom.
  2. Mix het met een staafmixer tot een zo glad mogelijk beslag. 
  3. Giet het beslag in een mok en zet 2 minuten in de magnetron op 900 W. Klaar!

Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.