Nieuws

Ricotta roomkaas cake

Een cake wordt echt zó veel lekkerder met een beetje kaas er door heen. Voor deze cake gebruikte ik ricotta en naturel roomkaas en jongens, wat smaakt hij goed!

Lees meer »

Appelmoes cakejes

Wist je dat je de boter in een cake prima kunt vervangen door evenveel appelmoes? Ik had appelmoes over & besloot er kleine cakejes van te bakken.

Lees meer »

Tosti kaas appelstroop

Ik bak voor de mannen thuis regelmatig ham-kaas tosti's, maar dit is er eentje speciaal voor de vega's. En hij is véél lekkerder dan een gewone kaas tosti: een tosti met kaas & appelstroop!

Lees meer »

Stoofpeertjes

Eén van de voordelen van de herfst: er zijn weer stoofpeertjes! Ik ben er gek op. En ze zijn heel gemakkelijk te maken - je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig.

Lees meer »

Speculaas taart

Nog een paar weken wachten en dan komt Sinterklaas in Nederland aan... En dus is het weer tijd voor gevuld speculaas! Al hoef je daarvoor niet op Sinterklaas te wachten. Deze speculaas taart kun je ook in de rest van het jaar maken.

Lees meer »

Eénpans pasta

Een compleet pastagerecht met pasta, groente, vlees en saus in één pan klaarmaken: kan dat? Ik testte het uit!

Lees meer »

Spruitjes met krieltjes, spekjes & ricotta

Wij eten nooit spruitjes. Jullie wel? Ik lust ze op zich wel, maar ben de enige thuis. En dus maken wij ze nooit. Maar voor deze ovenschotel met spruitjes, krieltjes, pecannoten, spekjes en ricotta maakte ik een uitzondering!

Lees meer »

Kruidnoten

Een leuk project om met de kinderen te doen: kruidnoten bakken. De gewone kruidnootjes zijn al lekker, maar die met chocolade er in (ja, er ín, niet er om heen) zijn nog beter!

Lees meer »

10 dingen die ik heel graag eet

Een tijdje geleden deelde ik met jullie mijn top-9 van dingen waar ik echt niet van houd. Het meeste eten lust ik wel, maar er zijn een aantal dingen waarvoor je mij desnoods wakker mag maken... Ik heb al mijn favorieten voor jullie op een rij gezet!

Lees meer »

Lasagne met spinazie & artisjok

Jongens, wat is dit een lekkere lasagne! Ik ben niet zo gauw echt laaiend enthousiast over een gerecht, maar deze lasagne met artisjok en spinazie wil ik morgen wel weer eten. En overmorgen. Yum!

Lees meer »

Cruesli koeken

Deze lekkere & knapperige cruesli koeken heb ik al heel vaak gemaakt en ook al meerdere keren als cadeautje weggeven. Lang hoef je er niet voor in de keuken te staan: je bent in vijf minuten klaar!

Lees meer »

Sheperd's pie

Shepherd's pie is een klassiek Brits gerecht waar geen standaard recept voor is: iedereen maakt het op zijn eigen manier klaar. Dit is de manier waarop ik 'm maakte.

Lees meer »

Muesli cakeje

Wat kun je (behalve door de yoghurt of kwark doen) nog meer met muesli...? Een cake bakken, natuurlijk! :-) Van een restant muesli bakte ik dit schattige én lekkere muesli cakeje.

Lees meer »

Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!