Sheperd's pie

Gepubliceerd op 9 oktober 2015 om 13:38

Shepherd's pie is een klassiek Brits gerecht waar geen standaard recept voor is: iedereen maakt het op zijn eigen manier klaar. Dit is de manier waarop ik 'm maakte.

Een Sheperd's pie wordt ook wel cottage pie genoemd. Het is een Engelse ovenschotel, met runder- of lamsgehakt en aardappelpuree. Vroeger was het een gerecht voor de armen, de 'cottagebewoners'. Het gerecht werd toen vooral van vleesresten gemaakt. Inmiddels is het niet meer een armeluisgerecht, je kunt het in elke pub eten.

Zo, weten jullie dat ook weer. Vaak zoek ik de achtergond van een recept even op internet op. Dat vind ik leuk om te weten, jullie ook?  

Eén tip bij dit recept: kook de wortel echt even kort voor, want in de wok wordt de wortel niet zacht. De eerste keer dat ik dit gerecht maakte, had ik de wortel rauw in de wok gegooid en moest ik alles héél lang roerbakken. Daarvoor voegde ik extra bouillon toe, wat er in resulteerde dat de ovenschotel veel te zout werd :-s Kortom, zachte wortels gebruiken en geen extra bouillon of zout toevoegen! Dan krijg je een heerlijke schotel.

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.