Mexicaanse gevulde pastaschelpen

Gepubliceerd op 25 oktober 2015 om 09:29

Pasta op zijn Mexicaans! Deze grote pastaschelpen vulde ik met Mexicaans gekruide groenten, bonen en gehakt. Samen met een salsasaus maak je er een heerlijke ovenschotel van.

Ik twijfelde eerst nog even of ik de pastaschelpen zou vullen met spinazie, ricotta en kip (want dat is altijd lekker), of dat ik toch voor een wat minder voor de hand liggende Mexicaanse vulling zou gaan. Met Mexicaanse kruiden en saus maak je taco's en tortilla's, en geen pasta, toch? Maar juist omdat dat niet de meest bekende combi is, besloot ik om daar voor te kiezen.

En wat denk je? Het was heel erg lekker! Unaniem goedgekeurd hier thuis. Aandachtspuntje is trouwens wel dat de pastaschelpen goed in de saus zitten. Neem dus een ovenschaal die niet te groot is (liever eentje die eigenlijk nét een beetje te krap is), zodat de pastaschelpen er goed klem in zitten en ze de saus omhoog drukken. Anders steken de schelpen teveel uit en worden ze knapperig in de oven. Maar je kunt natuurlijk ook extra saus gebruiken of véééél kaas er over heen strooien! :-) 

O ja, ik gebruikte een standaard kruidenmix en een medium knoflook salsa saus. Je hebt deze sausen en kruidenmixen in heel veel smaken, scherp en minder scherp, dus kies gewoon uit wat je zelf het lekkerst vindt.  

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.